İzmir Milletvekili Bedri Serter, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle yayınladığı mesajında 11 Ekim’in Birleşmiş Milletler üye ülkeler tarafından alınan kararla “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlandığını hatırlattı ve kız çocuklarının dünyanın geleceğini belirleyici bir unsur olduğunu, kız çocuklarının eğitiminin dünyanın geleceğini belirlemek ve barışı, eşitliği sağlamak noktasında çok büyük bir önemi olduğunu söyledi.

Serter,açıklamasında « Birleşmiş Milletler’in 2030 kalkınma hedefleri olan “yoksulluğa son vermek, açlığı ortadan kaldırmak, sağlık için gerekli ortam ve altyapıyı oluşturmak, kaliteli eğitimin sağlanması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, teniz suya erişimin sağlanması ve temiz enerji yöntemlerinin tüm dünya insanları tarafından kullanılabilir olması” önce kız çocuklarının yaşamının en iyi koşullarda olmasını sağlamak için hayati derecede önemlidir” dedi.

"KIZ ÇOCUKLARININ GÜCÜ DURDURULAMAZ"

Serter, Türkiye’nin 1995’ten bu yana Birleşmiş Milletler’in Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne taraf olduğunu ve bu sözleşme gereğince de çocukların özel ilgi ve yardıma hakkı olduğunu da hatırlattı. « Birleşmiş Miletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım FonU (UNİCEF) tarafından bu sene Dünya Kız Çocukları Günü’nde sloganı “Kızların gücü : Sınırları belirsiz ve durdurulamaz” olarak belirlenmiştir. Serter, her şeyden önce bir kız çocuk babası olduğunun da altını çizerek “Bu slogan, bizler tarafından, siyasiler tarafından, kız çocuklarının gücünü daha çok farkında olmamız adına önemli bir çağrı olarak da algılanmalıdır. Ben kendi hayatımda da bunu örnekleriyle yaşadım. Kız çocuklarımızın eğitim hayatına katılımlarını arttırmak, onlara her alanda eşit fırsatlar sunmak ve erken ve zorla evlendirilmelerinin önüne geçmek için pozitif önlemler almak zorundayız. Siyasiler olarak bu konuda elimizden gelen bütün çabayı sarf etmeliyiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi