Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir’de her yıl düzenlenen, birbirinden değerli kitapların ve yazarların kitapseverlerle buluştuğu fuarın bu yıl yapılmayacağı öğrenildi. Her yıl İBB’nin iştiraki İZFAŞ ile TÜYAP Fuarcılık Grubu ortaklığında gerçekleştirilen kitap fuarı için bu yıl uygun koşullar sağlanamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre; Büyükşehir Belediyesi kitap fuarının 23 Nisan haftasında yapılmasını teklif etti ancak TÜYAP mart ayında başka bir fuar olduğu için kabul etmedi. TÜYAP, fuarın mayıs ayında yapılmasını teklif etti ancak İZFAŞ’ın bu yıl fuar sayısı yükseldiği için mayıs ayında kitap fuarı için uygun yer olmadığı bildirildi. TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, konuya ilişkin İz Gazete’ye konuştu. 

‘İZMİR’DE YAPAMAYACAĞIZ’ 

Tarih konusunda bir anlaşma sağlanamadığı için İzmir’de bu yıl TÜYAP Kitap Fuarı’nın düzenlenmeyeceğini açıklayan TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “TÜYAP Kitap Fuarları, Adana fuarı ile başlıyor ve bizim fuar takvimimize göre 1 yıl içerisinde de Bursa, İzmir ve İstanbul’da da olacaktı. Adana fuarı başladı, mart ayında da Bursa’da kitap fuarını açacağız, İzmir’de İZFAŞ ile görüşmelerimizi sürdürdük. Fakat İZFAŞ’ın fuar takvimi yoğun olduğu için kitap fuarı için uygun bir zaman bulamadık. Biz de istiyorduk, İZFAŞ da istiyordu ama pandeminin etkisi azalınca fuarlar yoğun şekilde yapılmaya başlandı. Fuarlar yapılmaya başlayınca da fuar takvimleri çok sıkıştı. Maalesef bu dönemde İzmir'de kitap fuarı için uygun bir dönem bulamadığımız için 2022 yılında İzmir’de kitap fuarı yapamayacağız. Ama 2023 takvimimize alıyoruz, İZFAŞ ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu yıl olmayacak” diye konuştu. 

TARİHLER UYUŞMADI

Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgiler hakkında da açıklamalarda bulunan Ersözlü, “Nisan ayında yapamayız, çünkü mart ayında Bursa'da fuar var. Çok sıkışır. Sonuçta fuarlar için bir hazırlık zamanı gerekiyor.  O yüzden biz mayıs ayında yapmak istedik. Ama mayıs ayında da İZFAŞ’ın fuar takvimi dolu olduğu için olmadı. Herhangi bir sorun yok.  2023 için çalışmalara da şimdiden başlayacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi