Sokak hayvanları için, Ege Fikir Ortaklığı Derneği (EFODER) öncülüğünde örnek bir proje hayata geçirildi. Dernek gönüllüleri, Buca’nın Kaynaklar Köyü’nde, sığınacak bir alanları olmayan ve zor durumda bulunan sokak hayvanları tespit etti. Haftanın belirli günlerinde sokakta yaşayan canlıları beslemeye giden gönüllüler, havanın soğumaya başlamasıyla harekete geçti.

Sosyal medyadan yapılan duyurularla birçok gönüllünün katıldığı etkinlikte, kaynaşma kahvaltısı ile açılış yapıldıktan sonra, belirlenen alanlara geçildi. Gönüllüler, tahta paletler ile sokak hayvanlarına yuva yapmak için saatlerce çalıştı.

“Sürekli olarak sokak canları için etkinlikler yapıyoruz ve onlar için yapmamız gereken daha çok şey var” diyen EFODER Onursal Başkanı Didem Çelen, “Bu etkinlikte ilk defa aramızda bulunan arkadaşlarımız emeklerinin sonucunu görünce çok mutlu oldular. Herkesi bu mutluluğa davet ediyoruz” dedi.

Daha fazla insana ulaşarak büyümeyi hedeflediklerini belirten gönüllüler, sokak hayvanlarını besleyerek etkinliği sonlandırdılar.

Editör: Haber Merkezi