İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Eğitim Sen'in Konak'taki hizmet binasında bugün basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikalarla siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Grup adına basın açıklamasını Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan yaptı.

15 Temmuz darbe girişimini düzenleyenlerin başarılı olması durumunda atması beklenen adımların bir süredir hükümet tarafından atıldığını öne süren Akkan, "Tek adama dayalı faşizan iktidarının inşası için darbe girişimini fırsata çeviren AKP, iktidarına biat etmeyen, demokrasi, barış ve özgürlük talep eden tüm kesimleri hedef alan saldırılarına her gün bir yenisini eklemektedir. AKP iktidarının bu kapsamda muhalefeti hedef alan saldırıların son halkası Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmaları, ardından dün gece tutuklanmaları olmuştur. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarının tutuklanmaları, her fırsatta 'mili irade'den dem vuranların seçim yoluyla yönetimine gelmeyi başaramadıkları belediyelere kayyum atama politikasının geldiği son noktadır" diye konuştu.

Bu uygulamalara son verilmesini isteyen Akkan, tutuklanan Kışanak ile Anlı'nın serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine yönelik gözaltı kararlarını eleştirdi.

Editör: Haber Merkezi