DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle CHP İzmir İl Başkanlığı binasında bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı okudu.

Nurşen Balcı, 2019’un ilk on ayında 333 kadının öldürüldüğünü vurgulayarak, “Bunlar sadece medyaya yansıyanlar… Cinayetler kadınların en yakınları tarafından işlendi ve bazıları uzaklaştırma kararlarına rağmen öldürüldü. Yani devlet kadını koruyamadı. İşte bu yüzden kadın cinayetleri politiktir. Biliyoruz ki onlar “Eşit değilsiniz” dedikçe kız kardeşlerimiz öldürülüyor, kazanımlarımız elimizden alınmaya çalışılıyor, emeğimiz yağmalanıyor. Bunlar yetmezmiş gibi, önümüzdeki günlerde yasalaşması konuşulan yargı paketine göre “Nafaka hakkımız” kısıtlanmak isteniyor. Amaç; kadının erkeğe bağımlı yaşaması, şiddetin her türlüsüne ses çıkaramaz hale gelmesi” dedi.

‘UĞRADIĞIMIZ ŞİDDETE KARŞI SUSMAYACAĞIZ’

Balcı, “Biz eşitiz, varız. Uğradığımız şiddete karşı susmayacağız. Bir kişi daha eksilmemek için mücadele edeceğiz. Geleceğimize ve hayatımıza sahip çıkmak için bir araya geldiğimiz ve şiddetsiz bir memleket hayal ettiğimiz bugünde biz daha çok bir arada olacağız, iri olacağız, diri olacağız” dedi.

‘KISACASI BİZ YAŞAMAK İSTİYORUZ’

Nurşen Balcı, kadına yönelik şiddetin son bulması için 6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul Sözleşmesi’nin tam olarak uygulanması gerektiğini, iyi hal indirimlerine son verilmesinin, kadınların işe alım ve yükselmelerinde cinsiyetçi politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Balcı, “Medyanın kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçmesini talep ediyoruz. Kısacası biz yaşamak istiyoruz” dedi.

'HER GÜN YENİ BİR SALDIRI İLE KARŞIMIZA ÇIKANLAR UMUTLANMASIN'

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, “Evde, sokakta toplumsal yaşamda bizleri yok saymak için her gün yeni bir saldırı ile karşımıza çıkanlar umutlanmasın. Kadınlar dün haklarını almak için nasıl meydanları boş bırakmadılarsa bugün de meydanlarda olacak. Biz; eşitsizliğin fıtratından diyenlere, sokakta yürümemizi ve kahkaha atmamızı iffetsizlik sayanlara, tecavüze rıza arayanlara karşı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

25 KASIM’I EMİNE BULUT’UN SON SÖZLERİYLE ANDI

“Biliyoruz, yolumuz uzun. Ama inanıyoruz ki mücadeleyi büyüttükçe yarınlarımız daha özgür olacak” ifadelerini kullanan Balcı, 25 Kasım’ı eski eşi tarafından vahşice öldürülen Emine Bulut’un son sözleriyle andı: “ÖLMEK İSTEMİYORUM.”

Basın açıklamasının ardından günlük hayatta kadınların uğradığı fiziksel ve psikolojik şiddetlere değinen bir tiyatro oyunu sergilendi.