Uygulama kapsamında, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi birim sorumlu hemşireleri tarafından ihtiyacı olan hastalar tespit edilerek Hastane Sağlık Otelciliği Müdürlüğü’ne bildiriliyor. İmza karşılığı verilen eşyalar birim sorumlu hemşiresi aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Mesai saati dışında ise nöbetçi süpervizör hemşire aracılığı ile ihtiyacı olan kişilere her türlü yardım devam ediyor.

İzmir Alsancak Rotary Külubü tarafından tedarik edilen pijama, iç çamaşırı, çorap, havlu, terlik ve kişisel bakım ürünlerinden oluşan setlerle kimsesiz ve yardıma muhtaç hastaların ihtiyaçlarını gidermeyi hedefleyen uygulama hastaların yüzünü güldürdü.

Sağlık Otelciliği Müdürü İlknur Gül, "Amacımız çoğunlukla yaşlılardan oluşan kimsesiz ve yardıma ihtiyaç duyan hastalarımıza sunduğumuz tedavi hizmetinin yanı sıra, bir nebze de olsa onların yüzlerini güldürmek ve kimsesiz olmadıklarını, yanlarında olduğumuzu hissettirmek. Bu anlamda yapılan bağışlar bizim için de son derece anlamlı ve önemli. İzmir Alsancak Rotary Kulubü’ne ve çalışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Hastane Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör de "Manevi yönü yüksek ve anlamlı bir proje oldu. Acil Servisimizde ya da kliniklerimiz de zaman zaman kimsesiz ve yardıma ihtiyacı olan hastalarımız olabiliyor. Onlara sunduğumuz sağlık hizmetlerimizin yanı sıra kıyafet ve eşya yardımlarıyla da artık yanlarındayız" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi