CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'ndaki sözleri nedeniyle hakkında, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" soruşturması başlatılan Kılıçdaroğlu, 'diktatör bozuntusu' ifadelerini tekrar ederek, "Mahkemeye Erdoğan'ın Meclis'te ettiği yeminin görüntülerini göndereceğim" dedi. "Cumhurbaşkanlığı delidir ne yapsa yeridir makamı değildir" diyen Kılıçdaroğlu, soruşturma açan savcıya da, "Saray'ın kapıkulluğunu yapan adama cumhuriyet savcısı denmez" sözleriyle yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kılıçdaroğlu'ndan kurultaydaki sözleri nedeniyle davacı olmuştu.

"BİZDE LİDER SULTASI YOK"

CHP lideri, kurultay ile ilgili olarak da, "Haftasonu güzel bir kongre yaptık. Bize yönelik pek çok eleştiriye saygımız var. Liste delindi, delinmedi... Hiçbirinden en ufak bir alınganlık duymuyoruz. Çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz. Evine demokrasiyi getiremeyen ülkeye de getiremez. 462 arkadaşımız çalıştı, yarıştı. Sonuçta şu gerçeği herkes kabul etmeli, biz bu ülkeye birinci sınıf demokrasi sözünü verdiysek evimizde demokrasi olduğu için bu sözü veriyoruz. Bizde asmak kesmek yok. Bizde lider sultası yok" şeklinde konuştu.

"YENİ ANAYASA İÇİN AÇIK ÇEK VERİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin olarak da, "Kurultayda söyledim, özgürlükçü demokrasiyi getireceğiz. Birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz. Parlamenter sistem Osmanlı'dan bu yana var. İyi çalışıyor mu, hayır çalışmıyor. Ama neden iyi çalışmadığını açıkladım. Darbe yasaları nedeniyle iyi çalışmıyor. Darbe yasalarını değiştirelim. Aynı çağrıyı Davutoğlu'na tekrar yapıyorum. Parlamenter sistemin gerçek anlamda çalışmasını istiyorsanız darbe hukukundan Türkiye'yi arındıralım. Açık çek veriyoruz. Demokrasiyi savunuyorsan gel kardeşim, beraber yapalım" mesajını verdi. (Habertürk)

Editör: Haber Merkezi