KESK Haber-Sen, PTT'de yeteri kadar ve orantılı bir şekilde personel istihdamı yapılmamasına yönelik bir basın açıklaması yaparak bu duruma tepki gösterdi. KESK'in açıklamasında, "PTT Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan daha eski 180 yıllık köklü bir geçmişe sahip en önemli kamu kurumlarından biridir. Her yıl artan ülke nüfusumuza göre, vatandaşa hizmet sunan kurumumuz yetkilileri, bu artışa orantılı personel istihdamı yapmayarak, yıllardır sendika olarak mücadelesini verdiğimiz “ personel eksikliği” sorununun çığ gibi büyümesini görmemekte ya da görmezden gelmektedir" denildi.

Açıklamada, "İnsani ve mevzuat koşullarında, 40-50 gönderi dağıtması gereken bir dağıtıcının cihetine eklenen 100 den fazla gönderi, gişede ortalama 100-150 işlem yapması gereken gişe emekçisinin 400-500 civarındaki işlem adeti, kurumumuz emekçilerinin 3-4 kişilik çalıştığının somut kanıtıdır. Ki bu adetlere rağmen, karşı olduğumuz performans sisteminde hala performans ücreti alamayan idari hizmet sözleşmeli arkadaşlarımız ise emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Gönderileri vatandaşa zamanında ulaştırmak isteyen dağıtıcıya, iş yoğunluğundan dolayı en ufak hatasından yapılan zimmetleri, gişede bekleyen tüm vatandaşa hizmet sunmak için aceleden yapılan en ufak hatada kabul hatası zimmetlerini ya da kasa noksanları zimmetlerini bilmekteyiz. Ayrıca teknik personelimizin de sahada yıllardır çok eksik kadroyla hizmet vermekte olduğunu biliyor, teknik personel açığının da ivedilikle giderilmesini talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

'BU KOŞULLARI KABUL ETMİYORUZ'

Personel eksikliğinden dolayı, bu koşullarda çalışan işçilerin anayasal haklarından olan izin ve dinlenme haklarını kullanamadıklarını ifade edilen açıklamada, "6  aydan fazla süredir yasal iznini kullanamayan, yanındaki arkadaşı izinde ya da raporlu iken, iş yükü daha da artan emekçilerimiz adına, özellikle yaz dönemlerinde “3 ay boyunca kimse izne çıkamaz” diyerek izinlere keyfi sınırlar koyan yöneticilerle çalışmak zorundaki emekçilerimiz adına, beraber izin ve tatil yapabilme umudu taşıyan emekçilerimizin aileleri adına, evinde veya şubede durumdan habersiz kaliteli kamu hizmeti bekleyen vatandaşlarımız adına, KESK Haber-Sen olarak bu koşulları kabul etmediğimizi tüm kamuoyuna duyururuz" diye konuşuldu.

Halka seslenen KESK açıklamasında, "PTT halkındır! Hizmeti alan sizler, hizmeti verecek olan yine sizlerin yakınları, bu ülkenin emekçileridir. Halkımızla birlikte kurumumuza, emekçilerimize ve başta personel eksikliği olmak üzere tüm sorunlarımıza karşı sürdürdüğümüz bu onurlu mücadeleye herkesin sahip çıkmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.