Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı, İzmir Ticaret Odası Başkan Adayı Zeki Yöndem, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘Öğretmenlerimiz, zorlu yaşam yolunun en önemli aydınlatıcılarıdır.Toplumlar, öğretmenlerin verdiği güç ve donanımla yükselir. Gelecek nesli hayatın her alanı için bilgi ve beceriyle donatarak yetiştiren öğretmenlerimiz toplumun gerçek mimarlarıdır. Zor koşullar içinde görev yapan öğretmenlerimizin konut edinmesini sağlayacak fırsatlar sunmalıyız. " dedi.

HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR

İzmir Ticaret Odası Başkan adayı Zeki Yöndem, gelecek nesli hayatın her alanı için bilgi ve beceriyle donatarak yetiştiren öğretmenlerin onurlu bir mesleği icra etmekte olduğunu, ancak hak ettiği değeri göremediklerini dile getirerek, "Tüm öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar; emeklerine sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunar, ellerinden öperim’ dedi.

ÖĞRETMENLER TOPLUMUN GERÇEK MİMARLARIDIR

Öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve toplumsal saygınlığını yitirmesine ek olarak öğretmenlerin mesleklerini icra ederken çeşitli saldırılarla şiddet olaylarına maruz kalmakta olduğuna dikkat çeken Yöndem, “Öğretmenler toplumun gerçek mimarlarıdır. İnsanımızın hamurunu yoğuran, ruhlarını nakış nakış dokuyan onlardır. Bir millet, geçmiş ve gelecek bağlantıları ile varoluş bilgi ve bilincini öğretmenleri ile canlı, sürekli kılar. Çocuklarımıza rol model olan, geleceğimizi yoğuran unutamadığımız öğretmenlerimiz, genç dimağlara yol gösterecek engin ufuklar gibidir” ifadelerini kullandı.

GELECEĞİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZE KONUT İMKANI

İzmir Ticaret Odası başkan Adayı Zeki Yöndem, ''Öğretmenlerinin gelir durumunu biliyoruz. Bu nedenle, konut edinmelerini kolaylaştırmak için öğretmenlere özel ödeme kolaylığı getirilerek daha uygun imkanlarda konut edinmeleri sağlanmalıdır. Kira öder gibi ödeme ve kredi fırsatları ile geleceğimiz olan öğretmenlerimizin uygun koşullarda konut edinmesi noktasında yerel yönetimler ve TOKİ öncülük yapabilir" diye konuştu.

ŞEHİT ÖĞRETMENLERİMİZİ UNUTMAYALIM

Bu kutsal görevi yaparken şiddete uğrayan hatta şehit olan öğretmenlerimiz olduğunu kaydeden Yöndem, "24 Kasım öğretmenler gününü anarken, Şehit Öğretmenlerimiz Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz'ın şahsında, ebediyete göç etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi