İstanbul'un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde yaşanan kentsel dönüşüm sorununda önemli bir gelişme yaşandı.

İstanbul'da AKP'li Güngören Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi sekteye uğradı. Tozkoparan halkının mücadelesi sonucunda mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Bugün, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir ve İl Başkanı İsa Mesih Şahin'in de katılımıyla Tozkoparan Barış Parkı'nda protesto gerçekleştiren mahalleliye güzel haber, İstanbul 10. İdare Mahkemesi'nden geldi. Mahallelinin ısrarı ve direnci sonucunda mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Karar, Tozkoparan halkı tarafından sevinç gözyaşları ile karşılanırken, mahalle sakinleri duygularını, "Çok mutluyuz, bugün başımızı yastığa rahat koyacağız. Uzun zamandır böyle rahat nefes alamıyorduk" diyerek dile getirdi.

Süreci KRT'den Melis Önderoğlu’na değerlendiren Tozkoparan Derneği (TOZDER) Başkanı Ömer Kiriş ise, verilen bu karar için "Mutluyuz, ancak bu her şeyin sonu değil. Belediye muhtemelen kararı iptal ettirmek için şimdi de bir üst mahkemeye gidecek ve var gücüyle uğraşacak. Ancak biz mücadeleye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi