MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETE- Kent ve Demokrasi Derneği Başkanı Çağdaş Altun, İZ Tv’de yayınlanan Buğra Kızılkara ile Meclis Kürsüsü programının konuğu oldu. Altun, ülkenin sorunlarının çözümleri için çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

Ülkedeki sorunların fark edilmesi, aktarılması ve çözülmesi için sürekli alanlarda olduklarını ve çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kent ve Demokrasi Derneği Başkanı Çağdaş Altun, süreç ne kadar karanlık gözükürse gözüksün sonundaki aydınlığı gördüklerini söyledi. Ayrıca Altun, Altılı Masa’nın ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ürettiği politikalardan umutlu olduklarını da belirtti.

‘ÖNCÜ OLMAK GÜZEL’

Dernek çalışmalarından bahseden Altun, halktan olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Sözlerine devam eden Altun, “Meslek örgütleri ve dernek başkanlarıyla beraber iki oturumdan oluşan bir panel gerçekleştirerek Türkiye’de ve İzmir’de engelli vatandaşların toplumsal talep ve beklentilerini tartıştık. Tartışma sonrasında bir sonuç bildirgesi hazırladık ve 28 ilçede engelli vatandaşlarımızın taleplerini, vatandaşlara ulaştırdık. Ayrıca halktan çok güzel geri dönüşümler aldık. Hatta bazı yerel yönetimler de bu tarz çalışmalar yapmaya başladı. Öncü olmak güzel bir duygu. Ayrıca Kadın Çalışan Grubu’muz var ve Altılı Masa’nın il başkanlarını ziyaret ediyorlar. Önümüzdeki hafta ise sivil toplum kuruluşlarına, kadın derneklerini ziyaret etmeye başlayacaklar. Kadın Çalışma Grubu’muzu bağımsız görüyorum. Onların çalışma yöntemlerine karışmıyorum ve kendi iradeleriyle çalışmalarını belirliyorlar. Biz sadece onlara destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

‘İZMİR’İN TARİHİ’ SERGİSİ

İzmir’in tarihini ve kültürünü 10 soru ve 10 cevap üzerinden, fotoğraflarla destekleyerek bir sergi düzenleneceğini dile getiren Altun, “İzmir’in kendi kültürünü ve tarihini tekrardan görmemiz gerekiyor diye düşündük ve 50’ye yakın fotoğraf arşivine ulaştık. Başta Konak Meydanı olmak üzere yaklaşık 10 ilçede bunları sergileyeceğiz. Bunu yaparken de Altılı Masa’nın ilçe başkanlarını davet edeceğiz. Sergide, İzmir’i 10 soru üzerinden anlatacağız ve bunun için broşürler bastırıyoruz. Sergi zamanında vatandaşlara dağıtacağız” şeklinde konuştu. Ayrıca Dünya Çocuk Hakları Günü için panel ve söyleşi hazırlıklarının olduğunu söyleyen Altun, sonuç bildirgesini İzmir’in 30 ilçesine dağıtacaklarını da söyledi.

‘KILIÇDAROĞLU TEK ADAY OLMALI’

Cumhurbaşkanı adayının tek aday olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğini vurgulayan Altun, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğu noktada ikinci ve üçüncü ismi zikretmek doğru değil. CHP Genel Başkanı’nın oturduğu koltuk, Atatürk’ün oturduğu koltuktur. O koltukta oturan biri varsa eğer başka bir ismin cumhurbaşkanı aday adayı olarak bile zikredilmesi oldukça yanlıştır. O yüzden ikinci isim olmadan tek isim Kemal Kılıçdaroğlu aday olarak çıkmalıdır. Kemal Bey diğer partilerle beraber bu ülkeyi yönetecek ve biz de katkılarımızı koyacağız” dedi.

İL BAŞKANLARINDAN DESTEK

Altılı Masa’nın il başkanlarıyla tanışmak için ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Altun, “Daha sonrasında dört isim de bize geldi. Kentimizin ve ülkemizin geleceğine dair neler yapabileceğimize dair konuştuk. Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ve Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faryalı’nın bizlere çok ciddi destekleri var ve onların destekleriyle güzel şeyler yaptığımıza da inanıyorum. İl Başkanları sürekli sahadalar ve topluma bu ittifakı anlatmaya çalışıyorlar. Biz de sivil toplum kuruluşlarına, esnaflara bu çalışmaları ve neden iktidar olmaları gerektiğini anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘AKP’NİN GİDİŞİ YAKIN’

Sansür yasası hakkında görüşlerini aktaran Altun, “Sansür yasasını, AKP’den olmayanları konuşturmama yasası olarak görüyorum. AKP’nin yandaş medyasından olan iktidar şakşakçılarının söyledikleri her şey serbest. Muhalif olup kimlikli, üsluplu, siyaseten eleştirilere karşı bir refleks bu sansür yasası. İktidarlar ne kadar zorbalaşırsa gidişlerinin de o kadar kolay olacağını düşünüyorum. O yüzden AKP’nin gidişi çok yakın. Vatandaşımızın şunu görmesi gerekiyor; ‘20 yıldır iktidardaydın, neden yapmadın?’ İnsanları korkutarak iktidarda kalmaya çalışıyorlar. Gidecekler başka yolu yok” şeklinde konuştu.

‘MESELE ÜLKENİN KURTULUŞUDUR’

Milletvekili ve il başkanlığı aday adaylığı hakkında konuşan Altun, “Mesele artık Altılı Masa’nın iktidarı ve ülkenin kurtuluşudur. Bu iktidarının bu zulmünden kurtulmak için kişisel çıkarlar düşünülmemeli. Ayrıca mevcut kadrolarının aday olmaları gerektiğini ve ilçe, il başkanlarının milletvekili adayı olmamaları gerektiğini düşünüyorum. Ben milletvekili adayı değilim ve İzmir İl Başkanları’nın aday olması gerektiğini düşünüyorum. İl Başkanlığı konusuna gelirsek de Deniz Bey’in istifa edip etmeyeceğini kimse bilmiyor. Mevcut il başkanımız varken bunların konuşulmasını doğru bulmuyorum. Benim böyle bir talebim yok. Süreci yaşayıp göreceğiz” dedi.