Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’da Kent Konseyi’nin logosunun değiştirilmesi kararı alınarak, logoda Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’deki silüetinin çıkartılıp, yerine tarihi Paşa Camii’nin konuldu. Bu karar kamuoyunda büyük tepki topladı.Gelen tepkiler üzerine Afyonkarahisar Belediyesi bir açıklama yaparak logo değişikliğinden haberlerinin olmadığı ve bu logonun sadece bir kez kullanıldığını ifade etti.

Ege Kent Konseyleri Birliği ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu ise, "Hemşehrilik bilinciyle kentte birlikte yaşamanın araçlarından olan konsey yapılanmalarını toplumsal çatışmaların odağına getirecek bu yanlıştan geri dönülmelidir. Değerleri çarpıştırmak toplum düşmanlığından başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

Mumcu'nun yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

Büyük Taarruz’un başladığı kent olan Afyonkarahisar aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocatepe'deki siluetiyle de özdeşleşmiş ulusal direnişin simge kentlerinden biridir.

'ELBETTE Kİ BİR LİDERİN BÜYÜKLÜĞÜ LOGODA OLUP OLMAMASIYLA ÖLÇÜLMEZ'

Afyonkarahisar Kent Konseyi, boyundan büyük bir adım atarak logosundaki Atatürk siluetini Paşa Cami ile değiştirmek yanlışına düşmüştür. Logo değişikliği kararı Şubat 2021 yılında Yürütme Kurulu kararı ile alınmış ve o günden itibaren logo kullanılmıştır. 

Elbette ki bir liderin büyüklüğü logoda olup olmamasıyla ölçülemez. Tepkimiz bilinç altındaki hayallerini dışa vurmak isteyen kimi çevrelere. Ancak dile getiremedikleri amaçlarını hayata geçirmek için kent konseylerini laboratuar olarak kullanmak acizliktir, demokrasi düşmanlığıdır ve toplumsal barışa vurulmuş bir darbedir.

'DEĞERLERİ ÇARPIŞTIRMAK TOPLUM DÜŞMANLIĞINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL'

Demokratik bilinci oturtamamış kimi beyinciklerin öncelikle kent konseylerini anlaması gerekiyor. Daha sonra yaşadıkları kenti ve ülkeyi tarihi ve kültürüyle kucaklamaları gerekiyor.

Bu tartışmalarla kent konseyleri yapısının daha da yıpranmasını istemiyoruz. Hemşehrilik bilinciyle kentte birlikte yaşamanın araçlarından olan konsey yapılanmalarını toplumsal çatışmaların odağına getirecek bu yanlıştan geri dönülmelidir. Değerleri çarpıştırmak toplum düşmanlığından başka bir şey değildir.


                                

Editör: Haber Merkezi