Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Kent Konseyi, 11’inci yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Kutlama dolayısıyla Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen kahvaltılı toplantıda konuşan İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, İzmir Kent Konseyi’nin varoluş sebebi ve amaçlarını anlatarak, İzmirlilere çağrıda bulundu.  

‘İZMİR’İ ORTAK AKLIN MERKEZİ YAPMA MÜCADELESİNDEYİZ’
İzmir Kent Konseyi’nin ortak akılla daha müreffeh bir kent yaratmak için var olduğunu vurgulayan İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, “Kadın çocuk, engelli, gençlik meclislerimizle ve bundan sonra kurmayı planladığımız ekoloji meclisi gibi yeni meclislerimizle 11’inci yılımızı tamamlayacağız. İzmir Kent Konseyi hepinizin bildiği gibi Mustafa Kemal’in ülküsü çerçevesinde dünyayla barışık bir İzmir yaratmak için var. Barışın, huzurun İzmir’ini yaratmaya katkıda bulunmak için var. Daha müreffeh bir İzmir’i ortak akılla hayata geçirmek, farklılarımızla ama kardeşçe, eşit insanlar olarak yaşamayı geliştirmek için var. Hepimizin paydaş ve eşit olduğu bir yaşamı üretmek ve İzmir’in ne sorunu varsa akıllarımızı birleştirerek çözmeye katkıda bulunmak en önemli varlık nedenimiz. Yani İzmir’i ortak aklın merkezi yapma mücadelesindeyiz” diye konuştu. 

 


BAŞKAN SOYER’E TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve Kent Konseyi’ne emek veren herkese teşekkür eden Başkan Nazik Işık, “Bugüne kadar İzmir Kent Konseyi’ne emek veren tüm gönüllülere, yöneticilere minnet ve şükranlarımızı sunmak isterim. Kent Konseyi bugüne geldiyse, bizden önce de var olan emek veren katkıda bulunan tüm İzmirlilerin birikimiyle var oldu. Belediye meclisinde bizim de temsil edildiğimiz bir koltuğumuz var. Tunç Başkan’a, bu konudaki kararımızı ikiletmeden hayata geçirdiği için teşekkür ediyorum. Yine pandemi döneminde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in başlattığı Kriz Yönetimi Üst Kurulu’nda da yerimizi aldık. Teşekkür ediyorum” dedi.


‘21 HAZİRAN’A KADAR GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUZ’
Katılımcılara seslenen Nazik Işık, “Şu an yürütmekte olduğumuz bir çalışma var, 21 Haziran’a görüşlerinizi gönderebilirsiniz. Birincisi; 2022 Belediye Bütçesi nelere yer vermeli, hangi faaliyetlere yer vermeli konusunda önerileriniz. İkincisi; stratejik plan, kaynak dağılımında; deprem, pandemi vb birçok olumsuz durumdan dolayı değiştiği için yenilenmesi gerekiyor. Bu değişim ve yenilenmendeki revize çalışmasında nelere yer verilmeli konusundaki görüşleriniz. Üçüncüsü de; 2022’de kent konseyinin ne yaparken görmek istersiniz ve ne yaparsak içinde daha fazla İzmirli olacak konusundaki görüşleriniz.  Sizlerden bu konularda beklentilerimiz var” ifadelerini kullandı. 

 

‘ELE ELE OLURSAK, KARŞIMIZDA HİÇBİR ŞEY DURAMAZ’
İzmirlilere çağrıda bulunan Işık, “İzmir Kent Konseyi, hak temelli sivil toplum örgütlerinin var olduğu, meslek örgütlerinin katkıda bulunabildiği, emek ve demokrasi güçlerinin bugün Türkiye’de çok ihtiyaç duyduğumuz özgürlüklerden ve haklardan bir yana tutumu yansıttığı ve her şeyden önce İzmirlinin daha iyi bir İzmir için arzu ettiklerini gerçekleştirmek üzere yola koyulduğu bir merkez. Bu nedenle buradan bir kere daha çağrıda bulunuyorum; Biz, el ele olursak dünyada hiçbir şey karşımızda duramaz. Gereken fedakarlığı, gereken olgunluğu birbirimize gösterebilirsek güçlenmemizin önünde, bu ülkede demokrasiyi yükseltmemizin önünde hiçbir güç duramaz. Buradan sesleniyoruz; gelin birlikte yürüyelim, katılın, birlikte yönetelim” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi