TUGAY CAN / İZ GAZETE - Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ata Egemen Çakıl sosyal medya paylaşımı öne sürülerek gece saatlerinde gözaltına alındı. Çakıl’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlaması ile gözaltına alındığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrasında yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında bağış kampanyası başlattıklarını açıklamış; kampanya için bapış yapılması çağrısında bulunmuştu. Erdoğan, "Zekâtlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirler" ifadelerini kullanmıştı.

GECE 2’DE GÖZALTINA ALINDI

Erdoğan’ın açıklamasının ardından sosyal medyada “Canlı yayına çıkarak kendisini Cumhurbaşkanı olarak tanıtan ve para isteyen şahıslara inanmayın” ifadelerini kullanan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ata Egemen Çakıl, gece 2 sıralarında gözaltına alındı. Kantar Polis Karakolu’na götürülen Çakıl, ifadesinin alınmasının ardından öğle saatlerinde serbest bırakıldı.

‘MASKE STOKÇULARINA MESAİ HARCASALAR’

Serbest bırakılmasının ardından İz Gazete’ye konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ata Egemen Çakıl, “Paylaşımım herhangi birinin de kendisini Cumhurbaşkanı olarak tanıtarak para isteyebileceği üzerineydi. Bu dönemde aykırı görüşler ile mizahi paylaşımlar yapanlarla uğraşmak yerine,keşke içinde bulunduğumuz salgın günlerinde maske stokçuları yapanlara, karaborsacılar karşı mesai harcasalar” ifadelerini kulandı.

Editör: Haber Merkezi