15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri, İzmir Üniversitesi öğrencilerinin Kemeraltı'nda yaptıkları oryantiring mücadelesi ile renklendi. Aralarında yabacıların da bulunduğu, İzmir Üniversitesi'ndan 20 öğrencinin 4 kişilik 5 ekip halinde Kemeraltı'nda belirlenen 12 hedefe ulaşma mücadelesi, eğlenceli bir maceraya dönüştü. Uluslararası öğrenciler için İzmir ve Kemeraltı'nın zenginliklerini keşif olanağı da sunan oryantiring, kentin en önemli simgelerinden biri olan Saat Kulesi'nden başladı. Restore edilmesinin ardından İzmirlilerin en fazla tercih ettikleri alışveriş ve dinlenme mekanlarından biri olan Abacıoğlu Han'da sona eren oryantiringte kazanan yine İzmir oldu.

Ferrin İlbay Yalnız/Sporunferrincesi Kişisel Gelişim ve Danışmanlık ile Suray Duran/Yakamoz Spor Kulübü üyelerinin oryantiring öncesi öğrencilere rehberlik ettiği etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Koray Akman ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Aldülaziz Ediz de katıldı. Ediz büyük macera öncesi öğrencilere moral verdi.

HEDİYELER KEMERALTI ESNAFINDAN

Tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra İzmirliler kadar turistlerin de vazgeçemedikleri, kapalı alışveriş merkezlerinin en güzel alternatifi olan Kemeraltı'nın tüm zenginliğini gözler önüne seren oryantiringe katılan her öğrenciye hediyeleri de Kemeraltı esnafından geldi. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Bodur'un takdim ettiği kupa ve madalyalara ek olarak hediyeler arasında kıyafetten eşsiz lezzetlere kadar pek çok şey yer aldı.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi