İZ GAZETE- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüs krizinden etkilenen esnafa yönelik destek paketini açıkladı.

'KORONAVİRÜS DESTEK PAKETİ ESNAFIMIZI MUTLU ETMEDİ'

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ise, sosyal medya hesabı üzerinden, "İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği siyaset üstüdür. Asla kişisel ve siyasi bir anlayış yoktur. Bizlerin söylemleri tabandaki esnafımızın sesi niteliğindedir. Lakin son dakika alınan koronavirüs destek paketi esnafımızı mutlu etmemiş, hayal kırıklığı yaratmıştır. Uzun zamandır sahiplenmeyi bekleyen esnafımız yine tek başına mücadele edecek gibi gözükmektedir. Acil sicil affı dahi çıkarttıramıyorsak konuşulacak çok bir şey yoktur. Yine de teşekkürler" ifadelerini kullandı.

ESNAFA DESTEK PAKETİNDE NELER YER ALDI?

Erdoğan'ın açıklamasında,  esnaf için kiralardaki stopajın uygulanma süresinin 1 Haziran'a kadar uzatıldığı, işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranının 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulanacağı, yıl ortasında başlatılan konaklamadan, yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma kadar KDV indirim sürelerinin 1 Haziran'a kadar uzatılacağı ve toplam 1 milyon 239 bin 438 esnafa, 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapılacağı açıklandı.

Erdoğan ayrıca, "Kira desteğini basit usule tabi olmanın şartlarını belirledik. İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde 750 lira diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği yapacağız. Bu iki destek kalemi çerçevesinde 3 ay boyunca toplamda 5 milyar lira esnafımıza hibe desteği sağlamayı planlıyoruz.Turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, hasılat payları, ecri misil ödeme sürelerini 1 yıl süreyle erteliyoruz. Ülkemizde hasta, ağır hasta ve vefat sayılarında azalmış olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi