İZ GAZETE - Belgeselci Kazım Kızıl’ın 16 Nisan 2017 referandum sürecinde gerçekleşen referandumu protesto eylemlerinde video çekerken gözaltına alındığı dava karara bağlandı. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten beraat alan Kızıl’a Cumhurbaşkanına hakaretten ise 1 yıl 3 ay 16 gün hapis cezası verildi.

CEZAEVİNE TEKRAR GİRMEYECEK

Öte yandan edinilen bilgiye göre Video aktivist Kızıl’ın cezaevinde geçirdiği süreyi göz önünde bulunduran mahkeme Kızıl’ın cezasının infaz edilmemesi yönünde karar aldı.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Kızıl, suç işlemediğini düşündüğü için karara itiraz etmeyeceğini belirtirken “Mahkeme cezanın infaz edilmemesine karar verdi. Yani evet ceza aldım. Ancak tekrar cezaevine girmeyeceğim” dedi.

‘SİZİN ELİNİZDE SÖZDE ADALET KILICI VARSA BİZİMKİNDE DE KAMERA VAR’

Sosyal medya hesabından bir de açıklama yapan Kızıl, “Buradayım; video ve belgesel çekmeye devam ediyorum ve edeceğim. Sizin elinizde sözde adaletin kılıcı varsa bizimkinde de kamera var. Elbet iktidarınız, baskılarınız, zulmünüz bir gün bitecek, silinip gideceksiniz. Biz o gün de belgeseller çekmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi