AFİFE NUR YILDIZ/İZ GAZETE - Dün gece Bornova Zafer Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasına müdahaleye giden 112 Acil çalışanları, Eren Değerli(35) ve Sema İnancık(44), hasta yakınları tarafından şiddete maruz kaldı. Trafik kazası geçiren hastaya müdahale etmek isterken, hasta yakınları tarafından darp edilen 112 ekibi, olayın ardından darp raporu alarak emniyete şikayet de bulundu.

Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin giderek arttığını vurgulayan Ahmet Doğruyol, İzmir’de son 10 günde 3 kez sağlıkta şiddetin yaşandığına dikkat çekti. Dün gece gerçekleşen saldırı sonucu son derece üzgün olduklarını ifade eden Doğruyol, “Trafik kazası geçirmiş olan bir vatandaşa yardım için giden ekiplerimiz, şiddetle karşı karşıya kaldılar. Temennimiz bu olayların bir an önce önüne geçilmesidir. Burada devlet büyüklerimizin üstüne düşen görevi yapması gerekir. Sağlık çalışanlarına sahip çıkılması ve sağlıkta şiddetin önlenmesi için şiddet uygulayan vatandaşların karakolun bir kapısından girip diğer kapısından çıkmamasını ve gereken cezayı almasını istiyoruz” dedi. Sağlık hizmeti veren kişilerin kamu hizmeti verdiğini ve olmazsa olmaz olduklarını hatırlatan Doğruyol, sağlık çalışanlarının şiddetten uzaklaşması gerektiğini de sözlerine ekledi.


‘BİR DAHA YAŞANMAZ DİYEMİYORUM’
5 buçuk yıldır Bornova bölgesinde görevli olduğunu söyleyen Eren Değerli, olay yerine ulaştıklarında çok dar bir sokakta 20-25 kişilik bir kalabalıkla karşılaştıklarını söyledi. Kalabalık nedeniyle hastaya yaklaşamadıklarını belirten Değerli, “Kalabalık o kadar dirençliydi ki hastaya 3-4 metreye kadar yaklaşamadık. Siren ve korna çalmamıza rağmen hastaya müdahale edemedik. Araçtan inmeye çalışırken bir kadın önümüzü devamlı kestiği ve araçtan inmeme engel olduğu için hastaya müdahale etmem gecikti. Bunun sonrasında “Ne yapıyorsunuz? Çok mu meraklısınız? dediğimde “Benim babam tabi ki yanında olacağım” şeklinde bir şey söyledi. Daha sonra hiç anlamadığım bir şekilde aradan bir beyefendi “Sen kadına nasıl bağırırsın” diye bir küfürle yumruk ve tekme atmaya başladı” dedi. Şiddet gerçekleşirken insanların ayırmasını beklediğini ancak etraftaki herkesin saldırmaya başladığını belirten Değerli, “Bir an da 10-15 kişilik bir ekip etrafımı sardı. Benim bağırışlarıma, ekip arkadaşlarım yanıma gelmeye çalıştı. Birileri ayırmaya çalıştıkça küfürlerle, hakaretlerle daha fazla üstümüze gelmeye başladılar” şeklinde konuştu. Bu güne kadar böyle bir olayla karşılaşmadığını söyleyen Değerli, “Beni en çok üzen aracımızın birkaç metre uzağındaki emniyet güçlerinin bizi ayırmak veya kurtarmak için hiçbir müdahalede bulunmamasıydı” ifadelerini kullandı.  Yaklaşık 10 dakika sonra sağduyulu vatandaşlar tarafından kurtarılarak araca bindirilmeye çalıştıklarını söyleyen Değerli, araç içinde de şiddetin devam ettiğini belirtti. Değerli, emniyet güçlerinin ve sağduyulu vatandaşların yardımıyla olay yerinden uzaklaştıklarını sözlerine ekledi. Sağlık da şiddetin artık son bulmasını gerektiğini söyleyen Değerli, “Ben kaza geçiren vatandaşa müdahale edememenin verdiği üzüntünün yanında bir de yaşadığım bu travmayla mücadele edeceğim. Ben veya ekip arkadaşlarım tekrar o bölgeye gittiğinde böyle bir olayla karşılaşmayacağının garantisini maalesef göremiyorum ve gerçekten korkuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi