İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bin 300 hayvana ev sahipliği yapan Çiftlik Hayvanları Barınağı'nın, araçların giriş çıkışı için ve insan geçişi için kullanılan zemini, Kemalpaşa Belediyesi tarafından yenilendi. Yaklaşık bir ay önce barınağı ziyaret eden Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, buradaki hayvanların bakımı için destek sözü verdi. Bu ziyaretten sonra harekete geçen Kemalpaşa Belediyesi, bir hafta önce başladığı Arnavut kaldırımı döşeme çalışmalarını bitirdi.

Özellikle yük araçlarının giriş çıkış bölgesinde bulunan toprak yolun düzenlenmesinin barınağa çok büyük bir katkısı olduğunu belirten barınak sahibi Sibel Çakır, "Su basan yerlerimiz, çöken yollarımız vardı. Başkan bizi ziyaret ettiğinde bunları söylemiştik, 'Buralar su basıyor, araçlar toprağa batıyor' demiştik. O da bize yolları yaptırma sözü vermişti. Bayramdan sonra belediyeden ekipler geldi. Çiftliğin giriş çıkış yollarını, acil çıkış yollarını Arnavut kaldırımı döşedi. Araç ve insan geçişi olan ve su basan yerler düzenlendi. Barınağa ton bazında, büyük yükler taşıyan araçlar girip çıkıyor. Hayvanlar ve yemleri ağır olduğu için çok zorlanıyorduk. Araçlar batıyordu, yükleri sırtımızda taşımak zorunda kalıyorduk. Artık daha rahat girip çıkılacak ve hayvanlara bakmak çok daha kolay olacak. Barınağın görüntüsü de daha düzenli oldu. İlk defa bu kadar çabuk sözünü tutan bir belediye başkanı gördüm. Kendisi hayvanları da seviyor, buraya geldiğinde hiç korkmadan hepsini sevdi" diye konuştu.

"DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ise, "Buradaki hayvan barınağı tüm Türkiye'deki işkence ve azap görmüş hayvanların bakımını yapıyor. Kendileri bizden bazı sorunları konusunda yardım istediler ve isteklerini yerine getirdik. Hedefim insanların bu hayvanları görmesi, içlerinde hayvan sevgisi oluşması ve şiddet göstermemesi. Barınağa bundan sonra da ne ihtiyaçları varsa belediye olarak destek olmaya devam edeceğiz. Belediye olarak da bir hayvan barınağımız var, 2009'da kurmuştuk. Onu da genişleterek daha düzgün hale getireceğiz" dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi