Kavacık Kadın Kooperatifi Atölyesi ve Halı Saha açılışı düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Başkan Selvitopu “Kavacık’a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Kavacık Köyü’nde festival coşkusu yaşanıyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen üzüm festivali bu yıl da yine coşkuyla başladı. Köy meydanına kurulan stantların yanısıra gün boyu etkinliklerinde düzenleneceği alanda çok önemli 2 açılışta gerçekleşti.

Kavacık Kadın Kooperatifi üyelerinin üzümlerini değerlendirecekleri içerisinde soğuk hava deposu, kafeterya, oturma alanı, pekmez üretim ve satış alanının bulunacağı atölyenin açılışı ile protokol imza törenine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopuve eşi FügenSelvitopu, Kavacık Köyü Muhtarı Şinasi Köse, Kavacık Kadın Kooperatif Başkanı Nurten Özkan ile STK temsilcileri, mahalle muhtarları, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KENTSEL TASARIM PROJESİ BAŞLATTIK

Muhtar Şinasi Köse ve Kooperatif Başkanı Nurten Özkan’ın BaşkanSelvitopu’na verdikleri destekten dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ettikleri konuşmaların ardından Başkan SelvitopuKavacık halkına ve vatandaşlara seslendi.KavacıkKöyü’nü çok sevdiğini belirten Selvitopu, “Festival 2 yıl ara verilmişti biz göreve geldiğimizde tekrar başlatma kararı aldık. 2014 yılından itibaren her yıl festival düzenlemeye başladık. Tabii sadece festival yetmiyor bazı fiziki çalışmalarında hayata geçmesi gerekiyordu. DEÜ ile kentsel tasarım ve proje çalışmasını başlattık. Proje son aşamasına geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma programı çerçevesinde hem göçü önlemek hem ekonomik girdi çıkarmak istedik. Özellikle kadınlarımızın toplumsal hayatta olmasını istedik. Bu nedenle kooperatif kurma çalışmalarımız başladı. Kadınlarımız 3 yıldır büyük mücadele içerisindeler. Biz de belediye olarak kooperatifin bir üyesiyiz. Onlara destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

KARABAĞLAR VE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Buradaki atölyede üzüm suyu üretimi, pekmez, üzüm çekirdeği gibi ürünler üretileceğini içerisine de araç gereç her türlü makinayı belediye olarak yerine koyacaklarını belirten Selvitopu, üzümün satılmayanlarını çeşitli şekillerde üreterek İzmir ve Türkiye ye satışını sağlayacaklarını ve Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.

HERKESİ KAVACIK’I GÖRMEYE DAVET EDİYORUM

Ülkemizdeki insanların dağ bayır görmek için yurtdışına gittiklerini hatırlatan Selvitopu, “Herkesi Kavacık’ı görmeye davet ediyorum. Gelsinler bu güzelliği yaşasınlar” diye konuştu.

AZİZ KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Protokol imza töreninin ardından halı saha açılışını gerçekleştiren Selvitopu, her iki tesisisinde hayırlı olması dileğinde bulundu ve “Bu çalışmalarda bizi her zaman destek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi