İz Tv’de yayınlanan Özgür Coşkun’un Politik’iz programının konuğu İzmir Denizliler Derneği Başkanı ve Eski Sasalı Belediye Başkanı Veli Kasap oldu. Kasap, derneğin amaçlarından ve salgın sürecindeki çalışmalardan bahsetti.

STK’ların günümüz şartlarında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kasap, “Derneğimiz 1990 yılında kurulmuştur. 2016 yılının Mayıs ayında göreve geldim. Göreve geldiğimde İzmir’de bu kadar Denizli olduğumu bilmiyordum. O yılın TÜİK verilerine göre 148 bin Denizlili vardı. Şuan da 200 bin kişi yaşıyor. Bu konuda hemşerilerimize nasıl ulaşırız diye etkinlikler düzenledik. Ancak STK’ların disiplin altına alınması gerekmektedir. Her 7 kişi toplanarak üye kurmasından da 50 ya da 100 arasında sınır konulmalıdır. Böyle olursa hükümetin kafası karışmaz. İzmir’de yaşayan iş adamları ve bürokratlar derneğimizin güçlü, samimi olduğunun farkındalar. Açıkçası başkalarının duyuruyla toplayamadığı kişileri bizler telefonla toplayabiliyoruz. Denizli Derneği olmaktansa, Denizli ailesi olmaya gidiyoruz. Aile fotoğrafımız gün geçtikçe büyüyor.2016 yılından beri görev başındayız. Etkinliklerimizde bir araya geldiğimiz de çok kalabalık oluyoruz. İzmir’de gerçekten örnek bir derneğiz. Dernek olarakta öğrencilerimize burs veriyoruz. Denizlili öğrencilerimizden yardıma muhtaç olanlara yardımlarımızı yapıyoruz “ dedi.

‘HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ’

Dernek olarak amaçlarının Denizli ile İzmir’i buluşturmak olduğunu söyleyen Kasap, “Amacımız, ticari ve bürokrasi anlamında Denizli’yi İzmir ile buluşturmaktır. Pandemi araya girmeden önce Denizliler gecesi gerçekleştirmiştik. Bizler herkese eşit mesafedeyiz ve siyasi partiyi temsil etmiyoruz. Her görüşe saygılı olmalıyız. Bu konuda prensipli davranıyoruz. Pandemi süreci olmasaydı keşkek günü yapmayı planlıyorduk. Denizli ile İzmir’i buluşturmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

‘SASALI’YA RAĞBET ARTTI’

Sasalı Belediye Başkanlığı da yapan Kasap, bölgenin önemine de değinerek, “Kuş cennetinin olduğu bir bölgede Sasalı. Bölgemiz balığıyla ünlüdür. 2004 yılında göreve geldiğimizde sorunlar tabikii vardı. O dönemde imdadımıza Büyükşehir yasası yetişti. Dönemin belediye başkanı Aziz Kocaoğlu içme suyu, kanalizasyon ve ova yollarının yapılmasını hayata geçirdi. Sasalı’yı açıkçası kimse bilmiyordu. İnsanlar şuan sakin yerlere kaçıyor ve bu konuda ciddi anlamda rağbet var. Salgın dönemi de daha açık ve müstakil alanları tercih etmeye de başladı” dedi

Veli Kasap, kendisine ait olan ‘Başkan’ın Yeri’ mekanının da yenilendiğini söyleyerek, tüm İzmirlileri davet etti.

Editör: Haber Merkezi