Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder’in Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlattığı 1919’un 100’üncü yıl dönümü olan 2019’u, ‘Atatürk ve Gençlik Yılı’ ilan etti. Bu kapsamda; 19 Mayıs 2019’a kadar olan 100 günlük süreçte, 100 farklı etkinlik ile ‘1919’ ruhunun yeniden canlandırılacağı duyuruldu. Şubat ve Mayıs ayları arasında kültür, sanat, spor ve sosyal alanlarda düzenlenmesi planlanan etkinlikler için de söz gençlere bırakıldı.

SÖZ SIRASI GENÇLERİN!

Karşıyaka Belediyesi, gençlerin ‘Atatürk ve Gençlik Yılı’na dair fikir ve projelerini paylaşabilmesi için toplantı düzenledi. Sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, üniversite ve siyasi partilerin genç temsilcileri katıldı. Gençlerden gelen; Yelken ve yüzme yarışları, kadın ve gençlik yürüyüşleri, uyuşturucuya yönelik bilgilendirme panelleri ve görme engelliler için kitap okuma seansları 100. Yıl Programına alındı.

EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ GENÇLER

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çağdaşlığın, laikliğin, demokrasinin ve yurtseverliğin kalesi Karşıyaka, 1919’un 100. yılında da üstüne düşeni yerine getirecektir. ‘Atatürk ve Gençlik Yılı’ ilan ettiğimiz bu anlamlı süreçte, Atatürk Türkiyesi’nin çağdaş ve aydınlık gençlerini, onların fikir ve önerilerini önemsiyoruz. Davetimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi