İstanbul Aksaray’daki Mehmetçik İlkokulu’nda meydana gelen ve toplum vicdanını derinden yaralayan ‘otizmli öğrencilerin yuhalanması’ olayına bir tepki de Karşıyaka Belediyesi’nden geldi. Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi, Engelliler ve Yaşlılar Komisyonu Başkan Vekili Hülya Polat, yaşanan skandala ilişkin “Bu anlayışı kınıyoruz ve reddediyoruz. Otizmli çocukların eğitim hakkı engellenemez” açıklamasını yaptı.

'BU ANLAYIŞI REDDEDİYORUZ'

Polat, Karşıyaka Belediyesi adına yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Otizmli çocukların eğitim hayatlarında ayrımcılığa uğraması, aşağılanması ve dışlanması gibi olaylar; ülkemizin de tarafı olduğu Avrupa İnsan Hakları Beyannamesi ve Engelli Hakları Beyannamesi ile kesinlikle bağdaşmamaktadır. Karşıyaka Belediyesi olarak, Aksaray’daki okulda yaşanan utanç verici olayı, yapılan büyük haksızlığı kınıyoruz ve reddediyoruz. Otizmli çocuklarımızın devlet okullarında eğitim alması bir haktır ve engellenemez. Okul müdürleri de böyle bir olay karşısında taraf olamaz. Bir müdürün burada asli görevi velileri yatıştırmak, haksızlığın karşısında durmaktır. Okul müdürü hakkındaki yasal soruşturmanın sonuna kadar sürdürülmesini istiyor, tüm velileri engelli hakları konusunda vicdanlı olmaya davet ediyoruz.”

'DAİMA YANLARINDAYIZ'

Karşıyaka Belediyesi olarak, yaşamın her anında ve her alanında engelli bireylerin yanında olduklarını vurgulayan Polat “Bu üzüntü verici olaylara karşılık, biz Karşıyaka’da otizmli çocuklarımıza ve engelli bireylere daha fazla hizmet sunabilmek için çalışıyoruz. Mustafa Kemal Mahallemizdeki Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezimizde otizmli çocuklara özel kurslar, tüm engelli gruplarına yönelik el sanatları, boccia ve satranç gibi çeşitli branşlardaki kurslar, psikolojik danışmanlık ve aile danışmanlığı gibi hizmetler, sosyal kültürel etkinlikler ve çeşitli projeler ile daima yanlarındayız. Hem engelli bireylerin hem de ailelerinin yaşam koşullarının iyileşmesini sağlayabilmek için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi