Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ndeki söyleşide izdiham yaşandı. Çığ’ı dinlemek için salona akın edenler fuaye ve merdiven boşluklarını da doldurdu. Atatürk’ü ve günümüzün Türkiye’sini anlatan asırlık çınar, dakikalarca ayakta alkışlandı.

SALON DOLDU TAŞTI

Ulu Önder Atatürk’ü, ölümünün 79. yılında çeşitli etkinliklerle anan Karşıyaka Belediyesi, en anlamlı buluşmayı Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi. Atatürk aydınlanmasının asırlık neferi, 103 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Karşıyaka’ya konuk oldu. 700 kişilik Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ne, yaklaşık 2 bin kişi akın etti. Gençler ve çocukların etkinliğe yoğun ilgi göstermesi de dikkat çekti. Etkinliğe Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eşi Zehra Akpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu ve İlçe Müftüsü İsa Gürler de katıldı. Etkinlik, Karşıyaka Belediye Konservatuvarı öğrencilerinin bale gösterisi ve piyano dinletisi ile başladı. Çocuk Korosu ‘Atatürk Çocukları’ isimli, müzikli bir gösteri sergiledi. Programın yöneticiliğini ise Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit yaptı.

AYDINLIK, KARANLIĞI BOĞACAK

Atatürk’ü ve Cumhuriyet’in ilk yıllarını anlatan Muazzez İlmiye Çığ “Atatürk aydınlanma mücadelesini topla tüfekle yapmadı. Çağdaş Türkiye’yi devrimleri ve zekası ile yarattı. O’nun yarattığı aydınlık daima karanlığı boğacak. Bunun en önemli göstergesi kadınlardır. Cumhuriyet kurulmadan önce sıfır noktasında olan kadınlar, Atatürk ile birlikte toplumun bir parçası oldu. Ve şimdi her alanda, her noktada kadınlarımız var. Bu ne büyük bir ilerlemedir! Atatürk’ün istediği budur. Düne kadar Atatürk’ü ağızlarına almayanların şimdi Atatürkçü kesilmeleri O’nun büyüklüğünü gösterir. Ata’nın yokluğuna üzülüyoruz ancak bize kazandırdıklarına sevinmeliyiz ve sahip çıkmalıyız. Sizden en büyük isteğim budur” dedi.

HER DÜŞÜNCEMİZDE BİZİMLE!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise “Büyük Önderimiz her sözümüzde, işimizde, düşümüzde ve gerçeğimizde bizimledir. İzmir’in dağlarında çiçekler açar, Karşıyaka’nın kalbinde Mustafa Kemal Atatürk yaşar. Muazzez İlmiye Çığ gibi, yaşamıyla bilgeliğiyle, duruşuyla buram buram Atatürk kokan bir hanımefendiyi ağırlamaktan mutluluk duyduk” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi