Karşıyaka Belediyesi'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 24'üncü kez düzenlediği Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği büyük coşku yarattı. 7 ülke ve konuk şehir Trabzon'dan gelen misafir çocuklar, şenliğin ikinci gününde Karşıyaka İskele yanı ve Mavibahçe AVM'de gösteriler sundu. Dünya barışını kente taşıyan çocuklar gösterileriyle izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Üçüncü günde ise kent gezileri gerçekleştirildi. Smyrna Antik Kenti ziyaretinin ardından, Yamanlar Gençlik Kampı'nda piknik yapıldı.

İlçede düzenlenen etkinlikler sürerken, 23 Nisan Cumartesi günü ise şenlik coşkusu zirveye çıkacak. 08.30'da yabancı çocuklar ve yerli misafirler, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı makamında ziyaret edecek. Saat 14.00'ten itibaren Mavibahçe AVM'de Final Gösterileri sergilenecek. Yabancı grupların yanı sıra Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu ve Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da gösterileriyle izleyenlere görsel şölen yaşatacak. 23 Nisan akşamı ayrıca, kapanış resepsiyonu gerçekleştirilecek ve misafir çocuklar 24 Nisan'da Karşıyaka'dan ayrılacak.

ATATÜRK HEYKELİ AÇILACAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Karşıyaka Belediyesi; Atatürk ve Girne bulvarlarının kesişim noktasında, eski Lunapark yanında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin açılışını yapacak. Tören 23 Nisan Cumartesi günü saat 12.30'da gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi