“Birlikte daha güçlüyüz!” sloganıyla yola çıkan Karşıyaka Dayanışma Platformu, ilçe genelindeki onlarca sivil toplum kuruluşunun paydaşlığında kuruldu. Eylül ayında düzenlenen toplantılarda alınan ortak kararlar doğrultusunda platformun işleyişi belirlendi; güven ve gönüllülük esasına dayalı bir yardımlaşma sistemi oluşturuldu. Geçtiğimiz hafta itibariyle faaliyete geçen uygulamayla; 0549 420 03 33 numaralı telefon ve karsiyakadayanismasi.org sitesi aracılığıyla başvurular alınmaya başlandı. 

Proje kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlar; nakdi destek, erzak, kırtasiye malzemesi, hasta yatağı, psikolojik destek, elektrik ve su fatura ödemesi, burs, bilgisayar ve tablet gibi pek çok farklı kalemde yardım talebinde bulunulabiliyor. Vatandaşların başvuruları gerekli kontroller yapıldıktan sonra; rumuzu, talep türü, yaşadığı mahalle, iş ve sosyo-ekonomik durumu ile birlikte internet sitesinde güncel olarak listeleniyor. Yardımda bulunmak isteyen gönüllü kişi veya kuruluşlar da yine aynı telefon ve site üzerinden dayanışmaya katılıp listeden dilediği talebi karşılıyor.

'BİR KARŞIYAKA PROJESİ!'

Karşıyaka Dayanışma Platformu’nu ‘Bir Karşıyaka projesi’ olarak tanımlayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Karşıyaka’nın en büyük gücü olan sivil toplum örgütlerine, bu örnek oluşuma sağladıkları katkılar için çok teşekkür ediyorum. Salgın süreciyle birlikte gittikçe ağırlaşan sosyo-ekonomik sorunların yükünü, dayanışmayla azaltacağımıza inanıyoruz. Bu yolda her bireyin katkısı çok önemli ve değerlidir. Maddi olarak küçük görünen bir yardım bile, zor durumdaki bir vatandaşımızın yuvasını aydınlatabilir, bir çocuğun geleceğini değiştirebilir. Bu anlayışla Karşıyaka Dayanışma Platformu olarak, küçük ya da büyük demeden imkanı olan herkesten destek bekliyor, dayanışmamızı hep birlikte çığ gibi büyütmeye çağırıyoruz” dedi.


 

Editör: Haber Merkezi