Gizem TABAN/İZGAZETE- Yapımı uzun yıllardır tartışma konusu olan Karşıyaka Stadı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cemil Tugay, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüştü. 

KONSORSİYUMLA YAPILACAK
Ankara’daki stat zirvesine ilişkin İzgazete’ye açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “AK Parti Milletvekili Sayın Hamza Dağ, Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüşme noktasında öncülük yaptı. Kulüp Başkanımızla beraber bakanımızla stat konusunda bir görüşme yaptık. Hamza Bey de biz eşlik etti. Stat konusunda benim hep söylediğim bir talebim vardı ‘yapılmayacaksa biz yapalım’ noktasında…  Bu talebimi  bakanımıza da yineledim. Sonuç olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın dahil olduğu bir konsorsiyumla 
‘bununla ilgili bir ön çalışma yapalım, altyapı oluşturalım ona göre devam edelim’ şeklinde bir noktaya geldik.  Kulüp de projenin revizyonu ve takibi açısından sürece dahil olacak. Proje ortak bir konsorsiyumla yürüyecek. Somut bir adım attık. Ben güzel bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Ama detaylar daha belli değil. Bakanlık, Büyükşehir Belediyemiz ve Karşıyaka Belediyemiz projenin detaylarıyla ilgili ortak bir çalışma yapacak” dedi. Tugay, stadın, stat için ayrılmış olan mevcut yerde yapılmasının planlandığını belirtti.  

SOYER DE OLUMLU BAKIYOR
Görüşme öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i bilgilendirdiğini ve onayını aldığını belirten Başkan Cemil Tugay, Soyer’in sürecin konsorsiyumla yürümesi noktasındaki görüşünün de olumlu olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi