Dernek bu başarısını Karşıyaka Kent A.Ş Gondol kafede verdiği yemekle kutladı. Gecede sahne alan Kırmızı Reçete orkestrası geceye katılanlara güzel bir müzik ziyafeti sundu.

Geceye, Dernek Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Dernek üyeleri, çok sayıda kanarya sever ve Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyon Başkanı Yılmaz Çakmak katıldı.

Irk kuşlarında Türkiye 2.cisi olan Özge Gönenç’e kupasını ve ödülünü Federasyon Başkanı Yılmaz Çakmak verdi.

2019 yılında dereceye giren Karşıyaka Kanarya yetiştiricilerine kupaları ve değişik ödülleri verildi.

Geceye Sponsor olan Çiko Yem, Anıl Ticaret, Balçova Kuş Evi, Hasan Kömürcü ve Rasyo Yem’e Plaketlerini dernek başkanı Şeref Körk verdi.

DERNEĞİMİZ SON DÖRT BEŞ YILDA BÜYÜK İŞLER BAŞARDI

‘Federasyon Başkanı Yılmaz Çakmak gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi;Şunu ifade etmek her halde abartı olmaz, Derneğimizin 2019 yılını Genel Klasmanda Türkiye 6’sı olarak kapatması tesadüf değil. Derneğiniz son dört beş yılda inanılmaz mesafe kat etti ve bu yıl Türkiye 6’sı oldu. Derneğinizin önümüzdeki yıllarda daha üst sıralara çıkacağından da eminim. Dernek olarak sizlerin bir başka övünç kaynağıda herhalde Irk kuşlarında Türkiye 2.cisi Dernek 1’cisi olan kızımız Özge Gönenç kendisini tebrik ediyorum.’ Dedi

BU YIL TÜRKİYE 6’CISI OLDUK SENEYE İLK 3’TE YER ALACAĞIZ

Dernek Başkanı Şeref Körk 2019 yılında gerçekleştirilen yarışlarla ilgili şunları söyledi;

‘Dernek olarak her yıl üst sıralara çıkıyoruz. 2017 yılında Türkiye 15.cisi olmuştuk, geçen yıl 9.uncu bu yıl genel klasmanda Türkiye 6’cısı olduk. Derneğimizde gerçekten Kanarya yetiştirmeye ve üretmeye gönül veren çok kaliteli arkadaşlarımız var. Üyelerimiz arasında, öğretim üyeleri, mali müşavirler, iş insanlar, yöneticiler, müzisyenler, emekçiler gerçekten çok değişik iş kollarında çalışan arkadaşlarımız var. Bunların tek amacı Karşıyaka’mıza yakışır şekilde başarı elde etmek onun için çalışıyorlar.

Derneğimizin Başkan Yardımcısı Özge Gönenç bir bayan ve bin yetiştirici arasından Türkiye 7.cisi oldu, aynı zamanda Irk kuşlarında da Türkiye 2’nci si oldu. Yine derneğimizden Erden Aksoy, Özcan Güleryüz, Eşref Duman, Şerif Küçük, Ömer Aslan gibi yetiştiricilerimiz Türkiye de İlk yüze arasına girdi.

Bu yıl gerçekten çok başarılı bir yarış dönemi geçirdik bu yıl için hedefimize ulaştık diyebiliriz.

Şimdi Karşıyaka’mızın ismini biraz daha yukarılara çıkarmak için uğraş vereceğiz. Bizlerin esas hedefi Türkiye birincisi olmak Karşıyaka’mızın ismini ilk sıraya yazdırdığımız zaman hedefimize ulaşmış olacağız. Dernek üyemiz Kanarya yetiştiricisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’ dedi.

KARŞIYAKA KANARYA YETİŞTİRİCİLİLER MERKEZİ OLACAK

Dernek Başkan Yardımcılarından Erden Aksoy finallerle ilgili görüşlerini şöyle açıkladı; ‘Bu sezon gerçekten çok rekabetçi ve çekişmeli bir sezon oldu. Dernek olarak her yıl üst sıralara tırmanarak Karşıyaka’mızın adını, tüm Türkiye’ye Kanarya yetiştiriciler merkezi olarak ezberletmek istiyoruz amacımız bu ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Geçen yıl Türkiye 9.cusu olarak sezonu kapattık, bu sezon genel klasmanda Türkiye 6’cı olarak kapattık. İşimiz bundan sonra daha zor bu seviyelerin altına inmemek için daha çok mücadele edeceğiz. 2020 yılında ilk üç içerisinde yer almak için çalışmalarımızı ona göre yapacağız. Aslında 2020 yılında bir hedefimiz daha var o da Avrupa da ki yarışmalardan Karşıyaka ya derece ile dönmek. Önümüzde ki ilk yarış Portekiz de gerçekleşecek oradan en az bir dereceyle dönmek istiyoruz.’ dedi.

TÜRKİYE 2’CİSİ OLMAK GURUR VERİCİ

Irk Kuşlarında Türkiye 2’cisi olan Özge Gönenç;‘Kuş yetiştiriciliği büyük bir emek ve zaman istiyor bu emeğin karşılığında Türkiye 2’cisi olmak tabi ki beni gururlandırdı. Desteklerini beden esirgemeyen Başta eşim Tolga olmak üzere Dernek Başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum.’ dedi

Editör: Haber Merkezi