Yıkımı ve yenileme projesi tartışmalara ile dava açılmasına neden olan 45 yıllık Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın inşaatı bittiğinde uzunluğu 15 metreden yaklaşık 42 metreye çıkacak. Karşıyaka'nın simgelerinden olan anıt, etkili bir ışıklandırma sistemiyle akşamları İzmir Körfezi'nin her yerinden görülecek. Proje kapsamında Anayasa Meydanı da yenilenecek. Çalışmaların 6 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Öte yandan anıtın yıkılmasına karşı olanlar, projenin zemin desteğini sağlamak amacıyla yapılan sahil dolgusu için imar planı değişikliği yapılmadığı ve kıyı kenar çizgisinin değiştiği gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay alınmadığını belirterek şikayetçi oldu. Geçen 18 Aralık'ta İzmir Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne dilekçe verilerek, doldurma işleminin durdurulması talebi iletildi.

19 Aralık'ta da Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı'na başvurularak dolgu işlemi nedeniyle Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile diğer belediye görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılığın soruşturma izni için İçişleri Bakanlığı'na yazı yazıldığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi