Mavişehir’deki Karşıyaka Belediyesi Cordelion Taypark Binicilik Okulu, yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından törenle hizmete açıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay’ın ev sahipliğindeki törene; CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ODER Otizm Derneği Başkanı Ergin Güngör, ilçe kamu kurumlarının müdürleri, meclis üyeleri, bürokratlar, muhtarlar, vatandaşlar ve anaokulu öğrencileri katıldı.

TÖRENİN SÜRPRİZİ ‘TARÇIN’

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, yenilenen manej alanında ilk binişi Karşıyaka Çocuk Belediye Başkanı Lara Saybaşılı gerçekleştirdi. Antrenörler de alanda tur atarak kısa bir gösteri sergiledi, atları konuklarla tanıştırdı. Etkinliğin en renkli yanı ise, binicilik okulundaki yeni bir at için yapılan mini isim verme töreni oldu. Ailenin yeni üyesine, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen halk oylaması sonucunda ‘Tarçın’ adı verildi. Ayrıca, katılımcılara tesise kazandırılan yenilikler anlatıldı, yeni bölümler hep birlikte gezildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende, 6 - 12 yaş arası çocuklara verilmeye başlanan binicilik eğitimi için de çok sayıda kayıt alındı.

'ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ'

Konuşmasına “Cordelion Taypark’ı, yenilenen yüzü ve işletmecilik bilinciyle Karşıyaka’ya kazandırmanın sevinci içindeyiz” sözleriyle başlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şöyle devam etti: “Bu tesis, özellikle çocuklarımızı tarihimizde ve kültürümüzde önemli yeri olan atlarla ve binicilik sporuyla tanıştırmayı hedefliyor. Usta eğiticilerimiz ve personelimiz sayesinde, çocuklarımız insan ile hayvan arasındaki duygudaşlığı ve uyumu, güzel ve eğlenceli bir atmosferde yaşayacak. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de usta bir biniciydi ve bu sporun gelişmesi için de öncülük yaptı. Her alanda olduğu gibi, O’nun izinden yürüyoruz. Tüm hemşerilerimizi, çağdaş ve modern yapısıyla Cordelion Taypark’a bekliyoruz.”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da “Buranın bir evladı olarak, Karşıyaka Belediye Başkanıma çocuklara böyle güzel hizmetler sunduğu için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra buradaki cıvıl cıvıl çocukları sevmek, kollamak bizlerin görevi. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Mavişehir Muhtarı Gürol Küçükgörür ise “Küçük yaşlarda ata binmenin ve binicilik sporuyla uğraşmanın zihinsel ve bedensel gelişime pek çok fayda sağladığı uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Belediyemizin yenileyerek tekrar hizmete sunduğu bu tesiste yapılacak eğitimler de çocuklarımıza önemli katkılar sağlayacaktır. Serebral palsi, otizm ve down sendromlu çocuklara bu hizmetlerin ücretsiz olarak sunulması da Karşıyaka’daki ‘sosyal belediyecilik’ anlayışının güzel bir ifadesidir” diye konuştu.

Bugüne kadar çok sayıda otizmli çocuğun Taypark’tan yararlandığını anlatan ODER Otizm Derneği Başkanı Ergin Güngör “Burada sunulan hizmetler, hem çocuklarımızı hem de çocuklarındaki gelişimi gören aileleri çok mutlu etti. Bize sağlanan tüm imkanlar ve büyüyüp daha da güzelleşen bu tesis için Karşıyaka Belediyesi’ne, Başkanımız Cemil Tugay’a ve tüm emek verenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

'SİZ DE ÇOCUKLARINIZI ATLARLA TANIŞTIRIN'

Karşıyaka Çocuk Belediye Başkanı Lara Saybaşılı da “Benim annemin işi atlarla eğitim vermek. Bu yüzden hayatım çiftliklerde geçti. Binicilik sadece bir spor değildir. Atlar sihirlidir. Bize gerçekte sahip olmadığımız kanatlar verir. Güven ve sonu gelmez özgürlük hissediyorum atlarla. Kendimi benden daha iyi anlayan bir canlıya bırakıyorum. Şimdi artık çocuklar Cordelion Taypark’ta atların mucizevi dostluğundan faydalanma şansına sahipler. Sizler de çocuklarınızı atlarla tanıştırın, onlara içinde atlar olan bir yaşam armağan edin” diye konuştu. Çocuk Belediyesi Sosyal Hizmetler Komisyonu da Başkanı da konuşmasında duygu ve düşüncelerini konuklarla paylaştı.

BİNİCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Tecrübeli kadrosu ve yenilenen manej alanıyla dikkat çeken Cordelion Taypark’ta, 6 - 12 yaş arası çocuklara antrenörler eşliğinde binicilik eğitimleri veriliyor. 30 dakikalık eğitim; 4’lü, 8’li, 12’li paket seçenekleriyle sunuluyor. ‘Çocuk atı’ denilen, iletişim kurabilen, kontrolü sağlayabilen, iyi huylu atlarla yapılan eğitimlerle, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimine de katkı sağlanıyor. Ayrıca, 4 - 12 yaş aralığındaki çocuklara 2 dakikalık gezi turları da yaptırılıyor. Otizmli çocuklara yönelik ‘atla terapi’ hizmeti ise ücretsiz olarak devam ediyor. Binicilik eğitimleri için 0538 843 80 69 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabiliyor.  

CORDELION TAYPARK’TA NELER YAPILDI?

Çocuklara en kaliteli binicilik eğitimini vermek için profesyonel eğitmenlerden oluşan bir ekip kuruldu, yeni atlar alındı. Manejin kalitesi artırılarak yaralanma riski en aza indirildi, çatısında ve çitlerde onarım çalışması yapıldı. At ahırları yenilenerek ilave at ahırları eklendi, yem deposu genişletildi. Seyisler için oda, çocuklar için soyunma kabini ve tuvalet yapıldı. Kayıtların yapılabileceği kayıt ofisi oluşturuldu. Uyarıcı tabelalar ile ilgili çalışmalar yapıldı. Çocuklara atlar hakkında bilgiler verecek etkileşimli eğitim parkuru alanı oluşturuldu.

Editör: Haber Merkezi