Karşıyaka Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri, AKP Karşıyaka İlçe Başkanı'nın gerçek dışı itham ve iddialarına ortak bir açıklama ile yanıt verdi. 32 üyenin imza attığı bildiri şöyle:

AKP Karşıyaka İlçe Başkanı basına yaptığı açıklamada, Karşıyaka Belediye Başkanına ve Belediye Meclis üyelerine yönelik gerçek dışı ithamlarda bulunmuştur. Ortaya attığı iddialar hakkında gerekli açıklamalar yapılmış, iddialarının gerçek dışı olduğu, verdiği rakamların dahi hayal ürünü olduğu önceki açıklamalarda dile getirilmiştir. Belediyemizden ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığından yapılan açıklamalara aynen iştirak ettiğimiz için verilen cevaplar burada tekrar edilmemiştir.

İlçe başkanı açıklamasında “CHP’li Meclis üyelerine neden buna müsaade ettiklerini sorduğumda ‘Başkan bizi dinlemiyor, aradaki 3-5 kişiyi aşamıyoruz’ diyorlar” şeklinde sözler sarf etmiştir.

Karşıyaka Belediyesi Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak, bu sözlere karşı bir açıklama yapmak gerekmiştir.

En kısa ve kestirme yoldan demek isteriz ki; yapılan açıklama yalandır, iftiradır.

Cumhuriyet Halk Partisine mensup hiçbir meclis üyesi böyle bir söz sarf etmemiştir. AKP İlçe Başkanını kendisine böyle bir söz söylendiğine dair iddiasını ispata çağırıyoruz.

İlçe Başkanının mensubu olduğu partide işler nasıl yürür bilemeyiz ama Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediyesi Meclis Grubu ele aldığı konuların üzerinde konuşarak, gerekli tartışmaları yaparak ve tüm görüşleri dinleyerek karar verir. Verilen her karar, Belediye Meclisinde verilen her oy, meclis üyelerinin bilgisi ve onayı dahilindedir. Meclisten geçen her karar CHP Grubunun oybirliğiyle alınmıştır.

Meclis üyeleri Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay’a istediği her zaman ulaşır ve görüşlerini dile getirir. Sadece CHP’li meclis üyeleri değil hangi partiden olursa olsun her meclis üyesi Belediye Başkanına ulaşabilir ve görüşlerini dile getirebilir. Belediye Başkanı kendisine iletilen görüşleri dinler, bu görüşlerden yararlanır ve kararlarını verirken görüşleri dikkate alır.

Muhatap oldukları üstleri karşısında görüş dile getiremeyenler Cumhuriyet Halk Partililerin de öyle olduğunu sanıp bu sözleri sarf etmiş olabilirler.

İlçe Başkanına kafasında kurduğu düşünceleri gerçeklerle karıştırmamasını, başkanlığının son günlerinde adının daha da kötü anılmasına neden olacak karalama ve iftiraları dile getirmekten vazgeçmesini tavsiye ettiğimizi,

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Karşıyaka Belediyesi Meclisi
Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri
Adem ŞAHİN
Ahmet DİKER
Ali Ekber GÜNEŞ
Aydın KIZILKAYA
Belma İNAM
Birgül ÇAĞRI
Birgül SURAL ÜNER
Cemil YÜM
Deniz AYDOĞAN
Emine ÇAĞATAY
Faris DİKÇE
Faruk YILDIRIM
Fatih Mehmet DİNİZ
Gamze UĞURLU
Hayati DOĞAN
Hülya POLAT
Kaan AKACUN
M.Atilla BAYSAK
Mehmet GEMİCİ
M.Mithat SALEPCİOĞLU
Murat AYDIN
Murat ILGIN
Murat ÖĞÜT
Mustafa ÖZUSLU
Muzaffer KARAYILANOĞLU
Nilüfer BAKOĞLU AŞIK
Saadet ÇAĞLIN
Serdar AKTOP
Sevim KİRPİKSİZ
Suat OKAL
Şevket BALLA
Yaşar ÖZCAN

 

Editör: Haber Merkezi