31 Mart yerel seçimlerinde Menemen Belediye Başkanlığına aday olan Durmaz Bayraktar, sosyal medya hesapları üzerinden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'u hedef gösteren açıklamalarda ve suçlamalarda bulunurken, CHP Menemen İlçe Örgütü, Durmaz Bayraktar'a tepki gösterdi.

Yapılan basın açıklamasında, "Menemen’de 31 Mart seçimlerini kaybeden AKP adayı Durmaz Bayraktar seçimleri kaybettikten sonra İçişleri Bakanlığında Hukuk müşavirliğine atanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti yasalarla yönetilmektedir ve 657 sayılı kanun maddesi der ki “Devlet memurları kanununa tabi olanlar siyaset yapamaz.” Kendisi 657 ye tabi devlet memuru olmasına rağmen siyaset yapmaya devam ederek suç işlemektedir. Devlet memuru terbiyesinden uzak tutum sergilemektedir" denildi.

'KARŞIMIZDA AKP MEMURU DEĞİL....'

Açıklamada ayrıca, "Seçimi 9500 oy farkla kaybetmiş olmasının getirdiği hazımsızlıkla gerek partimize gerekse de seçilmiş Menemen Belediye Başkanımız Serdar Aksoy'a saldırmaktan ve hakaret etmekten geri kalmamıştır. Bizler devleti kuran CHP'nin Menemen ilçe Örgütü olarak; kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Devlet adabından ve örfünden nasiplenmemiş AKP propagandası yapan bu devlet memurunun Menemen Belediyesine “ahlaksız" diyerek devlet memurluğu görevini olmayacak siyasi hedefleri doğrultusunda kullanan Durmaz Bayraktar'ı bağımsız ve tarafsız yargınıza havale ediyoruz. Bizler karşımızda AKP memuru değil devlet memurunu görmek isteriz" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi