Karabağlar Belediyesi, çöp toplama sisteminde dikkat çeken bir değişikliğe gitti. Bu kapsamda bulvar ve ana caddelere yerleştirilen 3 ton kapasiteli yeni nesil konteynerler,  Temizlik İşleri Müdürlüğü envanterine kazandırılan ve “ÇAÇA” adı verilen araçlarla toplanıyor. Böylece zaman ve işçilikten önemli oranda tasarruf ediliyor. Ayrıca konteynerlerin kapağı çöp atıldıktan hemen sonra otomatik olarak kapandığı için, çevre temizliğine de katkı sağlanıyor.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, klasik çöp toplama sisteminden hızla vazgeçtiklerini vurgulayarak, “3 bin litrelik yeni nesil konteynerleri bir çok bulvara dağıtmaya başladık. Çünkü bu aracın manevra yapabilmesi ve konteyneri kaldırıp boşaltabilmesi için geniş bir alan gerekiyor. Bunu mümkün olan her yere yaymaya gayret edeceğiz. Şu anda kullandığımız 2 aracımız var. Bu ay içinde piyasa değeri 2 milyon lirayı bulan bir ÇAÇA aracını daha, şirket olanaklarımızda Karabağlar’a kazandıracağız. Eylül sonuna kadar kentimizin birçok yerinde klasik çöp toplama sistemini değiştirmiş olacağız” dedi.

Yine belediye şirketi KARBEL aracılığıyla satın alınan 600 bin lira değerindeki süpürge aracını da Karabağlıların hizmetine sunduklarını bildiren Başkan Selvitopu, “Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen bütçemizi doğru kullanarak, ilçemizde yaşayan 500 bin insanımıza hizmet etme çabasındayız. Daha temiz bir Karabağlar çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TEK BİR KİŞİYLE…

“Çok amaçlı çöp aracı” olarak tanımlanan ÇAÇA’lar, sadece araç şoförünün kullanımıyla çalışıyor. Böylece toplayıcı işçilere gerek kalmıyor. Şoför, hidrolik kol aracılığıyla kaldırdığı yeni nesil konteynerlerdeki çöpü aracın içine boşaltıyor. Konteyner, yine hidrolik kol aracılığıyla bulvar ve ana caddedeki yerlerine yerleştiriliyor.

Karabağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde yeni nesil çöp toplama konteynırlarından 200 adet bulunuyor. Bu konteynırlar, Mehmetçik Bulvarı, İnönü, Ali Rıza Avni, Hasan Tahsin ve Saim Çıkrıkçı caddeleri gibi ana arterlere yerleştirildi.

Şu anda kullanılan 2 ÇAÇA aracı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edildi. Gelecek günlerde KARBEL tarafından envantere kazandırılacak 3. ÇAÇA aracının piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira.

Editör: Haber Merkezi