Karabağlar Belediyesi 12 Mayıs Anneler Günü için özel bir etkinlik düzenledi. Fahrettin Altay Mahallesi Haydar Mert Parkı önündeki sevgi yolunda düzenlenen kermese 16 semt merkezinin yanı sıra Kavacık Kadın Kooperatifi, Kadınların Gücü Kültür ve Dayanışma Derneği (KAD-GÜÇ), İzmir Kadınlar Birliği (İZKAB),  Karabağlar Kent Konseyi Çalışma Grupları ve mahalle muhtarlıklarından toplam 250 kadın katıldı. Kadınların el sanatları, takı, iğne oyası, kokulu taş ve aşçılık kursiyerlerinin yaptığı çalışmalar yer aldı.

Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Fahrettin Altay Mahalle Muhtarı İkbal Kaytancılar ve diğer mahalle muhtarları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda çevre mahallelerden kadınlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  toplumumuzda annelerin çok önemli yeri olduğunu hatırlattı. Selvitopu, “Evin ve ailenin direği annelerdir. Kadınlarımızda doğuştan gelen sevgi, hoşgörü ve saygı vardır. Onları sadece bir günde değil,  365 gün hatırdan çıkarmamalıyız, unutmamalıyız. Sevgiyi, saygıyı hoşgörüyü mutlaka göstermeliyiz” dedi.

Son dönemde yaşanan kadın ve çocuk istismarına karşı da şiddetle karşı duracaklarını belirten Selvitopu, bunları Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetinde eğitimle, kültürle, sanatla bitireceğiz. Kadınlarımızın toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlayacağız.” dedi. Konuşmasında Şehit Anneleri'ni de unutmayan Başkan Selvitopu,  “Onları da asla unutmamalıyız, bir kez daha tüm Şehit Anneleri'ne sabırlar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi