Asya Yaşarikiz/ İz Gazete- Karaca Sineması 1968 yılından beri açık. 2005 yılından beri sinemanın müdürlüğünü yapan Serdar Arslan da bir sinema tutkunu.

İzmir’de Başka Sinema’nın gösterimde olduğu tek sinema olan Karaca Sineması geçtiğimiz yaz bir kriz yaşamış ve kapanmıştı. Fakat İzmirliler tarafından sahip çıkılan ve sosyal medyada kapanmaması için imza kampanyası düzenlenen Karaca Sineması, yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Bağımsız festival filmlerinin oynatıldığı Başka Sinema, 2013 yılında Türkiye’de 2014 yılında da Karaca Sineması’nda başladı.

Sinemanın işletmecisi ve Müdürü Serdar Arslan, insanların artık avm sinemalarını tercih ettiğini ve İzmir’de kalan tek semt sineması olarak Karaca’nın çok önemli olduğunu söyledi. İzmir Sineması ve Kemeraltı’ndaki 3 semt sinemasının da kapandığını söyleyen Arslan, Karaca Sineması’nın kapanmasına gönlüm razı değildi dedi. ‘Geçtiğimiz yaz ayında sinemanın kapanmaması için imza kampanyası oldu. Çok talep olunca Karaca Sineması’nı ekim ayından itibaren açmaya karar verdim. Sinemanın artık kapanma durumu yok. Hatta yazın da kapanmayacak, Başka Sinema gösterimleri yazın da devam edecek dedi. Burayı hem işletiyorum hem de İzmirlilerle birlikte film izliyorum diyen Serdar Arslan, sanat filmleri konseptinin avm dışında olması gerektiğini yoksa bunun filmlerin ruhuna aykırı olacağını söyledi.

Serdar Arslan, 1970 yılında kapalı gişe oynayan Yılmaz Güney’in Umut filminin, toplumsal bir konuya dikkat çektiği için sol sağ ayırt edilmeden toplumun her kesimi tarafından benimsendiğini ve sinemaseverlerin umut filmini ilk kez dijital olarak izleyeceğini söyledi.

Karaca Sineması’nda ayda bir düzenlenen kült film gecesinde, Umut filmi dijital olarak, 3 Mayıs Çarşamba akşamı 19:15’te gösterilecek.

 

Editör: Haber Merkezi