Demokrasi mücadelesinden emekli olunmayacağını söyleyerek konuşmasına başlayan Genel Sekreter Kamil Okyar Sındır “Sadece emeklilerin sorunlarıyla değil emekçinin ve halkın sorunlarıyla ilgilenen, demokrasi mücadelesi veren vatanseverlerle bugün bir aradayız. Bugün hepimizin omuzlarında ağır bir yük var! Rejim değiştirilmek isteniyor. Cumhuriyetimizi fiilen ortadan kaldıracak rejim değişikliğine karşı yorulmadan mücadele etmeliyiz. Bütün duyarlı vatansever,​ yurtsever, demokrat vatandaşlarımızla birlikte azim, kararlılık ve inançla halk oylaması için çalışmalıyız. Eğer anlatırsak, doğru bir şekilde anlatabilirsek, biz kazanacağız. Elele vererek bugünkü siyasal iktidarın götürmek istediği meçhul, karanlık, belirsiz, dipsiz bir kuyu sürecine ülkemizi sokmayacağız. Eğer bu değişiklik kabul edilirse Parlamenter demokratik rejimden otoriter, tek kişinin hakim olduğu bir rejime geçmiş olacağız” dedi.

Anayasa değişikliğiyle kurulmak istenen tek adam rejimine karşı verilecek mücadelenin bir parti meselesi olmadığını, memleket meselesi olduğunun altını çizerek sözlerine devam eden Sındır, “Türkiye’miz açısından kritik bir eşikteyiz. Tüm vatandaşlarımıza referandumun bir parti meselesi olmadığını anlatmalıyız. Bu memlekete sahip çıkıyorsanız, çocuklarınızın ve torunlarınızın geleceğine sahip çıkıyorsanız, bu Anayasa değişikliğine hayır demeliyiz. Bu mücadelemiz Türkiye Cumhuriyeti topraklarında onurlu bir yurttaş, onurlu bir insan olarak yaşama veya yaşayamama mücadelesi. Anayasa değişikliği gerçekleşirse bırakın mücadele edebilmeyi, mücadele edebilme hakkını bile elimizden alacaklar, mücadelemiz için söz söyleme, düşüncemizi ifade özgürlüğümüzü dahi elimizden alacaklar. Kapı kapı dolaşıp sıkmadık el bırakmayarak solcusu, sağcısı, ulusalcısı, ülkücüsü,  milliyetçi muhafazakarı; bu vatanın evladı olan herkese Hayır’ı anlatmalıyız. Bu kadar yetki bir kişiye verilirse, sonuçta o kişiyi ele geçir, halkın tabiriyle o kişiyi kafa kola al devleti ele geçirmiş olursun. Tek adamı ele geçir Türkiye’yi teslim al. Ve unutmayalım tek adam arzu ettiği takdirde bir kararnameyle bütün devleti ele geçirebilir. Sonuçta tek adam devleti dilediği gibi yönetir. Özetle; Devletin yapısı ve işleyişiyle ilgili düzenlemeleri parlamento değil, meclis değil de o tek adam yapacak” dedi.

Emeklilerin, emekçilerin verdiği mücadeleye vurgu yaparak sözlerine son veren Sındır, şöyle konuştu: “Hak verilmez alınır. Hakkın verilmesini beklersek bugünkü siyasal iktidar sahipleri yani emeğin değil sermayenin yanında olanlar, yani emeğin hakkını ne kadar kısarım da para kazanırım sermayeye aktarırım düşüncesinde olanlar asla ve asla emekçilerin hakkını vermez, vermesini beklemekte abes olur. Esas olan bunun mücadelesini vermek ve sadece haklarımızı korumakla kalmayarak haklarımızın olması gerektiği gibi elde edebilmek için mücadele etmeliyiz.”

Editör: Haber Merkezi