Karayolu taşımacılığının vazgeçilmezi olan kamyonlar, her türlü nakliye hizmetinde önemli yer kaplamaktadır. Artarak devam eden nakliye ihtiyaçlarına özel çözümler geliştiren üretici firmalar yeni modellerini görücüye çıkarmaktadır.

Fransız devi Renault ağır kamyonlar ile piyasada yükselişini devam ettiriyor. Sektördeki değişimlere paralel artan kamyon modelleri arasından doğru seçim yapmak isteyenlerin dikkat edilmesi gereken kriterleri özenle belirlemesi gerekiyor.

Kamyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Farklı iş dallarında kullanılacak olmasına rağmen, kamyon alırken dikkat edilmesi gerekenler bazı ortak konularda birleşiyor. Alıcıların üzerinde yoğunlaştığı ortak konuları; konfor, dingil mesafesi, beygir gücü, yakıt tüketimi, güvenlik ve servis ağı şeklinde kategorize etmek mümkündür. Yüzlerce marka model arasında kaybolmak istemeyenlere Renault Trucks, alıcının ihtiyaçlarına çözüm olan opsiyonlar sunarak, neredeyse kişisel kamyon üretiyor.

Kamyonun sağladığı konfor, özellikle tüm sürücülerine yönelik temel gereksinim. Renault Trucks, kapı açılma genişliği, kaydırmaz basamaklar, ergonomik iç tasarım gibi imkanların yanında, farklı kabin boyutları ile ön plana çıkıyor. Böylece, tavan yüksekliğiyle yatak genişliğini kullanım amacına uygun seçme fırsatı doğuyor.

Kamyonlarda dingil mesafesi arttıkça, taşınabilecek en fazla yük tonajı ya da hacmi artacağından, seçimi etkileyen kriter olarak karşımıza çıkıyor. Doğru dingil mesafesi aynı zamanda emniyetli sürüş için gereklidir. 10’dan fazla dingil mesafesi seçeneği veren Renault Trucks bu sayede, bütün sektörlere hitap etmeyi başarabiliyor.

Yılın 4 mevsimi aktif halde yollarda olan kamyonların zorlu yollarda imdadına yeterli beygir gücü yetişiyor. Doğru beygir gücü seçiminin, teslimat süresine, yakıt tüketimine, güvenli sürüse etkileri olacağı aşikardır.

Yakıt tüketiminin düşük olması, kâr marjını yükseltecek önemli kriterdir. Hem yakıt deposu kapasitesi hem de azami menzil, yakıt tüketimi sebebiyle değişecektir. Bütün alıcıların düşük yakıtla yüksek kilometre isteyeceğini söylemek yanlış olmaz.

Yükün zamanında ve sorunsuz teslimatı istendiğinden, güvenli sürüş öne çıkmaktadır. Arıza veya kaza halleri teslimatta gecikme anlamı taşımaktadır. Yeterli servis ağının olmayışı ise tamirat süresindeki gecikmeye bağlı teslimat süresini etkileyecektir.

Renault Midlum Series

Fransız devi satışa sunduğu Renault midlum series ile küçük ölçekteki işlerde kalite ve gücü birlikte sunmaktadır. Kamyonetin yetmediği, kamyonun fazla geldiği ihtiyaçlara çözüm alternatifi maksatlı midlum serisi üretilmektedir.

Güçten ödün vermeden daha kısa dingil mesafelerinde üretimi yapılması sebebiyle hem hacim hem tonaj açısından düşük yüklerde ideal olmaktadır. Örneğin; oto kurtarıcı araçları, kapalı kasa ev taşımaları, küçük inşaatlara kum, çimento taşıması, orman işleri vb. kullanım alanlarında sıklıkla tercih edilmektedir.

Editör: Haber Merkezi