Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri tarafından geçen yıl kurulan Hayvan Dostları Topluluğu, kampüs içinde bulunan hayvanların yeme, içme ve sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor. Öğrenciler, derslerinden arta kalan zamanlarda yemekhane mutfağına girerek yemek artıklarını ayıklıyor; daha sonra bu gıdaları poşetleyerek okul içindeki belirli alanlara bırakıyor. Akademisyenlerin desteğini alan ve kısa sürede üye sayısı 100'ün üzerine çıkaran topluluğa, Buca Belediyesi de kampus alanı içine koyduğu özel su noktaları ile destek veriyor.

Yemekhanelerden çıkan yemek artıklarını topladıklarını belirten Hayvan Dostları Topluluğu Başkanı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Oğuz Kabakçı, bu amaçla rektörlüğün tahsis ettiği araçlarla bu artık yemekleri sekiz ayrı bölgeye götürdüklerini söyledi. Kabakçı, “Bir yıl önce kurduğumuz topluluk, kampüs içerisinde bulunan hayvanların yemek, su ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Her gün öğle yemeklerinden arta kalanları toplayarak biriktiriyoruz. Daha sonra dersi olmayan arkadaşlarımız, bu yemekleri hayvan dostlarımıza götürüyor. Düzenlediğimiz etkinliklerden elde ettiğimiz geliri ise onların sağlık harcamalarında kullanıyoruz” dedi.

Topluluk üyesi iktisat bölümü öğrencisi Ayşen Özel de, amaçlarının öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak olduğunu kaydetti. Özel, “Biz, burada tamamen gönüllülük esasıyla çalışıyoruz. Okul arkadaşlarımızın hayvan dostlarımıza yardım etmesini istiyoruz. Topluluğumuzda öğrencilerin yanı sıra hocalarımız da bulunuyor. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi