Üçkuyular Pazaryeri'nden bölgedeki 14 mahallede yaşayan vatandaşın yıllardır alışveriş yaptığını, 750 esnafın tezgah açtığını, durumun hem vatandaşı hem de esnafı zora soktuğunu vurgulayan Kalkan, "Bu sorun iki kesimi ilgilendiriyor. Burada iki mağdur var. Birincisi çevrede bulunan 14 mahallede yaşayan 100 bin vatandaş, diğeri de tezgah açan 750 tane esnaf. Bu 750 esnafın ailelerini ortalama 4 kişiden hesaplarsak 3 bin kişi bu pazar sayesinde geçimini sağlıyor. Vatandaşlar da pazaryeri kalkmasın diyor. Esnafta biz bu kadar esnaf nereye gideceğiz diyerek kara kara düşünüyor. Burada İzmir hatta Ege Bölgesi'nin dört bir yanından gelen esnaf var. Bunların hepsi geçimini bu pazaryerinde sattığı mahsuller ile sağlıyor" dedi.

Yerel yönetimlere ortak fikirle en uygun yeri tespit etme çağrısında bulunan Kalkan, "Biz mağdurun yanındayız. Çevre koşullarını göz önünde tutarak bir yer tespiti yapılmalı. Projenin ve yerin incelenmesi lazım. İncelendikten sonra bir şey söyleyebiliriz. Üzerinde çalıştığımız sahiplendiğimiz bir konu. Yerel yönetimlerle ortak çalışmaya hazırız. Yeter ki 100 bini aşkın vatandaşımızın istifade ettiği binlerce esnafımızın para kazandığı pazaryerine bir yer bulalım" diye konuştu.

Doğuş Holding tarafından, Üçkuyular Pazaryeri'nin de içinde bulunduğu yaklaşık 40 dönüm alana alışveriş merkezi ve otel yapılacak.


İZMİR, (DHA)


FOTOĞRAF

 

 

Editör: Haber Merkezi