İzmir’de yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Mucize Uslu, kabızlık şikayeti yaşamaya başladı. Şikayetlerine kanamanın da eklenmesi üzerine Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Uslu’nun yapılan tetkiklerinde, kalın bağırsağında 3.5 santim çapında polip tespit edildi. Doktorların ameliyat kararı verdiği, ancak endoskopik yöntemlerle çıkarılamayacak nitelikte olduğu belirlenen kitlenin, robotik cerrahi yöntemiyle çıkartılmasına karar verildi. Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut ve Op. Dr. Bülent Çalık tarafından gerçekleştirilen başarılı robotik ameliyat ile kitle çıkartıldı.

Operasyon ekibinin başındaki Prof. Dr. Gökhan Akbulut, "Hastamızın kalın bağırsağında bulunan polip, endoskopik yöntemlerle tamamen çıkartılamayacak nitelikteydi. Ancak aldığımız biyopsilerde kitlenin iyi huylu olduğunu tespit ettik. Bu büyüklükteki bir kitlede endoskopik olarak aldığınız biyopsilere tam olarak güvenemezsiniz. Dolayısıyla kitleyi temiz cerrahi sınırlarda çıkartmanız gereklidir. Bunun için hastanın yaşını da göz önüne alarak yapılması gereken en doğru yöntemi seçmemiz gerekiyordu. Laparoskopik (kapalı ameliyat)ve robotik cerrahi seçenekleri arasından biz robotik cerrahiyi tercih ettik. Operasyon gayet başarılı geçti. Robotik cerrahinin hem görsel sonuçları hem de ameliyat sonrası daha az ağrı, ameliyat sırasında daha az kanama gibi avantajlarından yararlandık. Taburcu ettiğimiz hastamızın durumu gayet iyi" dedi.

Sağlığına kavuşan Mucize Uslu da "Benim için oldukça rahat bir ameliyat oldu, bir problem yaşamadım ve kısa sürede ayağa kalktım. Doktorlarıma ve emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kısa sürede sağlığına kavuşan Mucize Uslu, hastaneden taburcu edildi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi