İZ GAZETE - 2018 yılının Kasım ayında JMML lösemi tanısı koyulan İzmirli 4 yaşındaki Öykü Arin, 18.04.2019 tarihinde annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu ilik nakli ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası Öykü Arin'in annesinden alının kök hücrelerin Öykü Arin'i sağlığına kavuşturması bekleniyor. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, Antalya'da tedavisi süren 4 yaşındaki Öykü Arin'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. 

Öykü Arin'in annesi Eylem Şen Yazıcı ile telefonda görüntülü konuşma yapan Kaftancıoğlu, Öykü Arin'e 'Seneye Çocuk Bayramı'nda şuradaki koltukta buluşmak üzere. Hatta seneye buluşmak değil, seneye gelecekte bu koltukta sizler oturacaksınız." dedi. 

Kendisi de bir tıp doktoru olan Kaftancıoğlu, Öykü Arin'in sağlık durumu hakkında anne Eylem Şen Yazıcı'dan bilgi aldı. "Bugün nakilden sonraki beşinci gün. Son kemoterapisini aldı bugün. Pazartesiden itibaren benden aldığı kök hücrenin ona yerleşip yerleşmediğine dair ibareler görmeye başlayacağız. Bazı zor günleri oldu ama çok cesur bir çocuk. Biz kök hücre kampanyasını sürdürüyor olacağız. 4 bine yakın nakil hastası var. Aslında 4 milyona yakın da bağışçı olması lazım. Takipçisi olacağız." diyen anne Yazıcı, Kaftancıoğlu'ndan bağış çağrılarına destek olmasını istedi. 

Kaftancıoğlu da Öykü Arin'in kampanya sürecini takip ettiğini söyleyerek şöyle konuştu; "Tüm Türkiye’nin seferber olup Öykü’nün bir an önce sağlığına kavuşması için verdiği mücadelenin yanında Öykü ve sizin mücadeleniz, emeğiniz çok anlamlı, çok kıymetli. Bağışlar kadar alınan kanların incelenme süreçlerinin de hızlanması gerekiyor. Bu mücadele, ihtiyacı olan tüm hastaların bir an önce uygun iliğe kavuşması için büyütmemiz gereken bir mücadele. Her zaman bir telefon kadar yakınınızda olmaya devam edeceğim."

Editör: Haber Merkezi