Cumhuriyet Meydanı'ndaki PTT hizmet binası önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan platformun sözcüsü Sanem Deniz Kural, 2015 yılında 303 kadının öldürüldüğüne dikkat çekti. Kadınlardan yüzde 78'inin kendi hayatlarına dair karar vermek istedikleri için öldürüldüklerini dile getiren Kural şöyle dedi:

"Kadın cinayetlerinin önünü açan, kadın katillerine verilen ceza indirimleridir. Savaş ortamı, artan şiddettir. Diyanetin kadın ve çocuk istismarına onay veren fetvalarıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki milletvekillerine mektuplarımızla sesleniyoruz. 2012 yılından beri pek çok farklı milletvekili tarafından defalarca meclise sunulan, kadın cinayetlerine indirim uygulanmamasını sağlayacak yasal düzenleme önerimiz derhal kabul edilmelidir. Ceza Kanunu kadın cinayetlerinde indirimlerin uygulanmayacağı biçimde düzenlenmelidir. Bundan meclisteki her milletvekili sorumludur. Mecliste bekleyen önerimizin yasalaşması için meclisi derhal göreve davet ediyoruz. Platform olarak mücadelemizi sürdüreceğiz."

Açıklamanın ardından platform üyeleri, meclisteki bütün milletvekillerine bu taleplerinin yer aldığı mektupları gönderdi.

Tufan HAMARAT / İZMİR, (DHA) 



 

 

Editör: Haber Merkezi