AKP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, AKP Siyaset Akademisi eğitimi kapsamında önceki gün kente gelen ünlü tv programcısı Müge Anlı ile eğitim toplantısı sonrasında bir araya geldi. Kadınlar, Müge Anlı ile birlikte üzerlerinde “Çocuk Bedenime Dokunma" yazılı özel tasarım baskılı tişörtler giydi.

Keskin, toplantıda yaptığı konuşmada ortak hareket etme çağrısı yaparak şöyle konuştu: "Her ilde milli eğitim ve barolar işbirliğinde seminerler düzenlenmekte, komisyonlar kurulmakta. Okullarımızda rehber öğretmenler barodan bir avukat ile çalışmakta. İstismara uğrayan kadın, çocuk psikologlar gözetiminde rehabilite edilmekte, avukat ise yasal prosedür gereği hukuki hakları takip etmekte, yetkili adli ve idari mercilere iletmektedir. Bu henüz yeni bir uygulamadır. Özellikle kadınlar olarak bu kepazelikten, çirkef girdabından en çok muzdarip olan biz kadınlar; hangi tenden, tondan, fikirden olsun ayırımsız, 'bedenime dokunma', 'çek o pis ellerini çocukların üzerinden', 'pedofiliye hayır', 'çocuk gelinlere hayır', 'çocuk istismarına son', 'kadına şiddete hayır', 'minik ırmak'lar kirletilmesin' demeliyiz, haykırmalıyız. Çünkü; minik Irmaklar'ın figanı göğü çoktan deldi. Gök kubbe başımıza yıkılmıyorsa, daha çok çekeceğimiz olduğundandır, iyiliğimizden değil. Minik ırmaklar kirletilirse hayat suyumuz olan çocuklarımız zehirlenir, geleceğimiz kararır" diye konuştu.

Yaşanan bu tür olayları kınamakla yetinmeyeceklerini, takipçisi olacaklarını belirten Keskin, şunları söyledi: “İstismarcı, tecavüzcü, sapkın ruhlu namertler, ne çocuk derler ne ahlak. Onlar nefsine esir düşen şeytanın temsilcileridirler. Her zavallı, düşkün gibi toplumun, ailenin en zayıf noktası olan kadın, olmadı çocuk üzerinden saldırıya geçerler. Kuşkusuz mahşeri vicdan bu fütursuz emeli mahkum edecek kudrettedir. Ancak insani ve toplumsal vicdanda haklı olarak tatmin olmak ister. Bu gibi kenelerin, yüzkarası cehennemi yaratıkların göz gören, kulak duyan cezalara çarptırılmalarını ve layığını bulmalarını kamuoyu görmek ister, haklarıdır. Bizler AK Kadınlar olarak tabi ki bu konuda duyarlıyız ve sessiz kalamayız. Kınamakla yetinecekte değiliz. Bu tür çığlıklara ses olmak için, adalet yerini bulsun ve artık son olsun diyecek, ne gerekiyorsa yapacağız. Bir bilinçlenme, örgütlenme, gerekirse eğitim ve cezai yaptırım için herkesle işbirliği içinde olacağız. Ortak bir ses olmak, bu gibi toplumsal yaraların kanatılmasına, siyasi emellere kurban edilmesine, ucuz hesaplara yedirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Her türlü istismara ve en yakıcı, can acıtıcı, utan vesilesi olan minik Irmak vakalarına sessiz kalmayalım ve kutuplaşıp güç kaybetmeyelim. Bu olaylardan dahi iktidara vurmaya çalışan kişilerin sapkınlar ile aynı kulvarda olduklarını, işbirliği yaptıklarını bir an dahi akıldan çıkartmayalım"

Editör: Haber Merkezi