Törene katılan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu İŞKUR ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü yetkilileri birlikte dikiş atölyesinin açılış kurdelisini kesti.

Hedefi İzmir deki hazır giyim sektöründe kadınların işgücüne katılım oranını artırarak daha fazla kayıtlı istihdama çekilmesi ve istihdamda tutulmasını amaçlanan projede teksil konfeksiyon hazır giyim sektörü dikiş nakış makinası eğitimleri konusunda uzman ve sektör tecrübesi bulunan eğitmenler tarafından verilecek kurstan 200 kursiyer faydalanacak. Atölye çalışması gündüz ve akşam olarak günde 6 saat eğitim alacak. Kurs ise sekiz ayda bitirilecek ve sertifakalarını alan kursiyerler ister iş garantali bir işe girebilecek isterse kendi işyerini açabilecek.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Kayıtdışı İstihdamın Çözünde Mesleki Eğitim ve Yenilikçi Yaklaşımlar Projesi'nin kayıt dışı istihdama karşı önemli bir proje olduğunu belirterek, "234 bin Euro değerindeki bu projenin yüzde 90'ı AB yüzde 10'unu da odamız karşılıyor. Kursiyerle her gün yol harçlığı olarak 25 lira cep harçlığı verilecek. Biz bu belgeyi duvara asılması için değil elaman bulmakta zorluk çektiğimiz sektörde iş yapmanız için veriyoruz. Hatta kendi işyerini açarak yanınızda iki üç kişi daha istihdam edebilirsiniz. Artık her işi yaparım devri bitti" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi