İZ GAZETE- Geçtiğimiz günlerde, İzmir’de tramvayda çalışan kadın güvenliklerle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İz Gazete'ye ulaşan kadın güvenlikler, tramvay çevresinde tuvalet ihtiyacını giderecek bir imkan olmadığı ve mesaiden tüm gün boyunca ayrılamadıkları için tuvalet ihtiyacını bez bağlayarak giderdiklerini ifade etti. İsimlerini vermek istemeyen güvenlikler, insani koşullardan uzak bir şekilde çalıştıklarını ve tuvalet sorunun çözülmesi için amirlerine sıkıntıyı bildirdiklerini ancak sonuç alamadıklarını öne sürdü. İddiaları doğrulayan DİSK Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Yıldız, “Sorunla ilgili Metro Genel Müdürü Metro Genel Müdür Yardımcısını aradık ancak kendileri sendikayla görüşmek istemediklerini belirtti. Eğer önümüzdeki günlerde bu sorun çözülmezse daha sert bir tutum sergileyeceğiz” dedi.

İlgili haber için tıklayınız: https://www.izgazete.net/genel/tramvay-in-kadin-guvenliklerinden-carpici-iddia-tuvalet-h56351.html

'PERSONELLERİMİZİN İHTİYAÇLARI İÇİN 'DEĞİŞTİRİCİ' OLARAK TANIMLANAN GÖREVLİLER BULUNMAKTA'

Gazetemizin gündeme getirdiği iddia oldukça yankı uyandırırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de bu konuya yönelik bir açıklama geldi.

"Karşıyaka ve Konak Tramvay duraklarında bulunan özel güvenlik personelinin tüm ihtiyaçları, işletmeye başlarken öngörülmüştür. İnsan odaklı sistem, görevin en verimli ve doğru yapılması titizliği ışığında planlanmıştır. Üç yılı aşkın süredir sorunsuz çalışmaktadır" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Sistem şöyle işlemektedir: Tramvay duraklarında görev yapan özel güvenlik personelimizin ihtiyaçları için “değiştirici” olarak tanımladığımız görevliler bulunmaktadır. Güvenlik personelimiz; yemek, dinlenme molası, tuvalet ihtiyacı gibi durumlarda, işletme merkezine bilgi verir. En yakın “değiştirici” personel, hemen o durağa hareket eder. İhtiyacı olan personel; daha önce tespitleri yapılarak kendilerine bildirilen belediyemizin otomatik tuvaletlerini, vapur iskelesi, metro istasyonu veya yakındaki kamu kuruluşlarının tuvaletlerini kullanır. Yürüme mesafesi içinde böyle bir imkân yoksa tramvayı kullanarak en yakın ihtiyaç noktasına ulaşır" denildi.

'TÜM ÇALIŞANLAR EKSİKSİZ DONANIMLA GÖREVİNİ SÜRDÜRMEKTE'

Açıklamada ayrıca, "İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki tüm çalışanlar, görevlerini, insan odaklı planlamalar ışığında, eksiksiz donanımla, her zaman daha iyiyi hedefleyerek ve özveriyle sürdürmektedir. Burada konunun gözden kaçırılmaması gereken bir yönü de şudur; Özel Güvenlik Görevinin, kapalı bir odaya girilerek görev alanından uzak şekilde yürütülecek bir görev olmadığı malumdur. Bu alanlarda görev yapan personele görevin gerektirdiği tüm imkânlar sağlanmaktadır. Kışlık ve yazlık giyecekler ve yağmurluk, eldiven, bere ve soğuk gibi zorlayıcı şartların gerektirdiği tüm donanım temin edilmektedir. Bu ortamlarda görev yapan Özel Güvenlik Görevlisi personeli de tüm bunların farkında olarak, işlerinin değerini de bilerek ve severek görevlerini yerine getirmekte, yolcularımız da bunun farkındalığı ile güvenle yolculuk etmektedirler" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi