Güneş gözlüğü, yaz aylarının favori aksesuarı olmasının yanı sıra, göz sağlığı açısından da önem taşıyan bir parça. Kadın güneş gözlükleri bu nedenle, sadece bir ihtiyaç değil, çok daha fazlası. Yaz ayları dışında da tercih edilebilen güneş gözlüğü seçenekleri, zamansız tasarımları ile hem klasik, hem de spor bir tarzı olan kişilere hitap ediyor. Farklı kombinlerde harika bir tamamlayıcı olan güneş gözlüğü modelleri seçiminde dikkatli davranmak önemli. Hem ideal bir tarz yaratmak, hem de sağlıklı ve kaliteli bir deneyim için güneş gözlükleri nasıl olmalı?

Kadın güneş gözlüğü modelleri satın alırken dikkat edilecek en önemli konuların başında, UV korumasını etkili bir şekilde sunan modelleri tercih etmek. Güneş ışınları, her ne kadar enerji veren, vücudun vitamin sentezine yardımcı olan bir etkiye sahip olsa da, özellikle yaz aylarında, öğle saatlerinde güneş ışınına maruz kalmak riskli olabilir. Bu nedenle, göz sağlığını korumak adına kadın güneş gözlüğü seçiminde UV blokaj özelliğine sahip modeller tercih edilmeli. En popüler gözlük modelleri içinde, bu anlamda polarize modeller yer alıyor. Işığın yansımasını emen bir özelliğe sahip polarize güneş gözlükleri en çok tercih edilen modellerden. Yaz aylarında araç kullanırken, yolda güneşin yansımasına karşı da etkili olan polarize modeller, hem kadın hem de erkekler tarafından tercih ediliyor. 

YÜZ ŞEKLİNE UYGUN GÖZLÜKLER TERCİH EDİLMELİ

Güneş gözlüğü, kadınlar için en önemli aksesuarlar içinde yer alıyor. Güneş gözlüğünün yüzle olan uyumu, kullanım esnasında iyi bir deneyim yaşamak açısından önemli. Güneş gözlüğü satın alırken, cam kalitesi dışında yüze tam oturan modeller tercih edilmeli. İdeal bir güneş gözlüğü yüze oturduğunda güneş ışınları göze ulaşmamalı. Eğer böyle bir durum oluyorsa, tercih yanlış demektir. Burna baskı yapmaması gereken güneş gözlükleri, aynı zamanda yüz tipi ile uygun bir büyüklüğe de sahip olmalı. Yüz şekline göre seçim yaparken, oval yüz formuna sahip kadınlar için köşeleri ön plana çıkan, geometrik tasarımlı modeller tercih edilebilir. Kare yüz tipi içinse, oval güneş gözlükleri ideal olarak öne çıkıyor.

Eye Connection kadın güneş gözlüğü modelleri, geniş tasarımları ile dikkat çekiyor. Minimalist, vintage gibi farklı tarzlara, özgün yorumlar getiren Eye Connection’ın modellerini yaza özel indirimlerle keşfetmek için markanın online alışveriş sitesine gidebilirsiniz. 

Editör: Haber Merkezi