AYŞE SOYKIRAY / İZ GAZETE -  5 Aralık 1934 tarihinde Türkiye’de yaşayan Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkının elde edilmesinin 84. yıl dönümü dolayısıyla, Kader Kadın Adayları Destekleme Derneği üyeleri; kadın belediye başkan aday adayları ie kadın muhtar adayları ve Ankara, İstanbul olmak üzere bir çok katılımcı bir araya geldi. Kader Derneği tarafından hazırlanan panele katılan konuşmacılar arasında;  Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Nazan Moroğlu, Porf. Dr. Serpil Betül Sancar ve ProF. Dr. Fatma Dilek Gözütök gibi isimler yer aldı.

"BU ÜLKEDE KADIN SORUNU YOK BU ÜLKEDE ERKEK SORUNU VAR"

Panel öncesi İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Eraslan Kadın Hakları günü hakkında “ Bu ülkede kadın sorunu yok, bu ülkede erkek sorunu var. Şiddeti kendine hak kabul eden erkeklerle mücadele ediyoruz. Bizler kadın olarak örgütlü bir şekilde aday adaylarımızı desteklemeliyiz. Kadınlar tek başına birer sivil toplum örgütüdür. Yaptırım gücünü kullanalım, biz kadınlar olarak örgütlü, profesyonel ve daha stratejik beliryelim.” şeklinde düşünceleri aktardı.

İzmir Ticaret odasında gerçekleşen panelde Panel Moderatörü Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun Türk Kadınının Seçme ve Seçilme gününü kutlayarak, “ Türk Kadına Seçme ve Seçilme hakkının verildiği tarih olması nedeniyle öncelikle bu hakkı bize veren Ulu Önder Atatürk ve arkadaşlarına teşekkür etmek istiyorum. Eğer bugün kadın olarak dışardaysak, eğer bugün ben bu kürsüdeysem, eğer kadınlar olarak biz haklarımızın peşinden koşuyorsak onlar sayesindedir. Unutmadık.“ dedi. Ardından panelde, Kader öncülüğü ile İzmir’de kadın muhtar adayları ve belediye başkan aday adayları tarafından hazırlanan ‘Bu yüzden aday aldım çünkü’ isimli kısa vidolar izletildi.

Editör: Haber Merkezi