AYŞE SOYKIRAY / İZ GAZETE - 5 Aralık 1934 tarihinde Türkiye’de yaşayan Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkının yıl dönümü dolayısıyla, Kader Kadın Adayları Destekleme Derneği üyeleri; kadın belediye başkan aday adayları ve kadın muhtar adayları ile bir araya geldi.

Kader Kadın Adayları Destekleme Derneği İzmir Şube Başkanı Nuriye Çelik, Kader adına yaptığı açıklamada, “Biz Kader olarak kadınların siyasette neredeyse yok sayıldığı bu durumda, siyasetin toplumsal yaşam üzerindeki tayin edici özelliğini göz önünde bulundurarak, öncelikle siyasette eşit temsilin sağlanmasını ana hedef olarak belirledik. Çünkü siyaset alanında sağlanacak eşit temsil, kadın erkek eşitliğinin her alanda gerçekleşmesini kolaylaştıracaktır. Kadınların hayatın her alanında eşit haklara ve fırsatlara sahip olduğu, her türlü şiddetin ortadan kalktığı, barıştan ve özgürlükten yana bir yaşam için daha çok kadının karar alma mekanizmalarında olması gerektiğinin altını çiziyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde daha çok sayıda kadını belediye başkanı, meclis üyesi ve muhtar olarak görmeyi arzu ettiğimizi yüksek sesle bir kez daha ve son olmasını ümit ederek dile getiriyoruz” dedi.

5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla toplanan Kader derneği üyeleri, muhtar adayları ve belediye aday adayları kendilerini tanıtarak yerel seçim için hedeflerini aktardı. Ardından “Kadınlar birleşin iktidara yerleşin” , “Birleşe birleşe kazanacağız” , “Yeter artık söz kadınların” solanları atıldı.

Kader Kadın Adayları Destekleme Derneği İzmir Şube Başkanı, bugünkü organizasyon için kendilerine bando takımı gönderen ve yardımlarını sunan İzmir Büyükşehir Belediye’sine teşekkürlerini sundu. Ayrıca Başkan Nuriye Çelik “İzmir Şube Başkanı olarak 18 yıldır bu derneğin içerisinde çalışıyorum. Kadınların seçilebilir, atanabilir yerlere gelmelerini istiyorum. Kadınları hem deneyimlerimizden faydalandırmak hem de eşit demokrasi için karar verici yerlerde bulundurmayı arzu ediyoruz. Aynı zamanda derneğimiziniz güzel bir tarafı da her partiye eşit uzaklıkta olması ve sadece kadınların ortak paydasında birleşmesidir. Yerelin çok önemli olduğunu biliyoruz. Her şey yerelden başlar. Bu nedenle İzmir’deki kadınlarımızın aday gösterilmelerini istiyoruz.” şeklinde düşüncelerini aktardı.

Editör: Haber Merkezi