İzmir Büyükşehir İZSU Genel Müdürlüğü, Sasalı ve Kaklıç bölgelerinin atık sorununu çözmek için önemli bir yatırım başlattı. Sasalı ve Kaklıç bölgeleri ile birlikte Sasalı Kent Ormanı ve Doğal Yaşam Parkı'nın atık sularını toplayarak Büyük Kanal Projesi'ne ileten kolektör hattında zaman zaman yaşanan çökme sorunu, İZSU'nun döşeyeceği yeni hatla ortadan kaldırılıyor. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'ne ulaşan kolektör hattının çöken bölümleri, 3.5 kilometre uzunluğunda beton boru ile yenileniyor.

Ekipler, zeminin çökmemesi için zemin ıslahı yaparken, borunun üzeri de ayrıca geotekstil malzeme ile kaplanıyor. Sasalı Kent Ormanı önünden geçen hattaki sorunun çözülmesi ile Doğal Yaşam Parkı'nı da içine alan bölgedeki atık suların sağlıklı bir şekilde toplanmaya başlandığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Kent Ormanı içindeki imalatların bu ay içinde tamamlanacağını bildirdi. Bu çalışmayla birlikte Kaklıç Mahallesi'nin kanal sorununun da çözüleceği açıklandı.

Çalışmaları aşama aşama izleyen Kaklıç Mahalle Muhtarı Mehmet Aydoğdu, çöken hat nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “İZSU yağmur çamur demeden hattımızı yeniledi. Aziz Başkanımıza ve İZSU Genel Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra sıkıntı yaşamayacağız. Çok güzel bir çalışma yapıldı" diye konuştu. Sasalı Mahalle Muhtarı Osman Kara da çalışmalardan ötürü İZSU Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Aralık ayında başlayan çalışmalar Eylül ayı sonunda tamamlanacak. İZSU, bu çalışmalar kapsamında 3.2 milyon liralık yatırım yapıyor.

Editör: Haber Merkezi