ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Güzelyalı-Hatay Haziran üyeleri Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı için planladığı "15 Temmuz Demokrasi Meydanı"na tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi'nin Mithatpaşa Parkı önündeki alanda yapacağı meydana vereceği isim bir süredir tartışma konusu.

Meydanların kamusal alanlar olduğu ve bu meydanlara isim verilirken ortak bir karar mekanizması ile hareket edilmesi gerektiğini söyleyen yurttaşlar "Meydanımıza isim veriyoruz" imza kampanyası başlatarak, yapılacak meydana isim önerilerini İzmirliler ile görüştü.

İZMİRLİLERİN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI'NDAN HABERİ YOK

Güzelyalı-Hatay Haziran üyeleri yurttaşların meydana "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" ismi verileceğinden haberdar olmadığını ve yaşadıkları semtte böyle bir meydan adı olmasını istemediklerini iddia ettiler.

Yapılan basın açıklamasında, İzmirlilerin yapılacak meydana, "Özgürlük", "Karantina", "Ata", "İmbat", "Adalet" ve "Günbatımı" gibi isimler önerdiklerine dikkat çekildi ve Belediye Meclisi'nden, yaptım oldu anlayıştan vazgeçilmesini ve katılımcı belediyecilik anlayışı beklediklerini ifade ettiler.

Basın açıklaması sonrası Güzelyalı-Hatay Haziran üyeleri,İzmirlilerin meydan isim önerileri ve toplanan imzaları Belediye Meclis'ine sundu.

Editör: Haber Merkezi